
Sestavine:
- 84g masla
- 35g bele moke
- 30g BAM mandljeve moke
- ščep soli
- 2 srednji jajci
- 70g sladkorja
- 1 pumpica BAM vanilijeve paste
Navodila za uporabo:
1
V loncu na srednjem ognju stopite maslo. Segrevajte tako dolgo, dokler ne nastanejo pena in mehurčki. Med segrevanjem konstantno mešajte, maslo pa je pripravljeno, ko se na dnu posode začnejo nabirati majhni rjavi koščki, pena je rahlo zlato obarvana, maslo pa ima oreškast vonj.
2
Odstavite z ognja in prelijte v posodo in pustite, da se ohladi.
3
V ločeni posodi zmešajte moko, mandljevo moko in sol.
4
V ločeni posodi miksajte jajca, sladkor in vanilijo tako dolgo, da nastane bleda, puhasta in zračna zmes (5-7 minut). V zmes dodajte mešanico moke in z železno metlico premešajte.
5
Testo pokrijte in pustite počivati 1 uro na sobni temperaturi.
6
Ko je testo pripravljeno, segrejte pečico na 200 stopinj, naoljite pekač za magdalenice in ga na rahlo posujte z moko. V vsak modelček dajte za 1 jedilno žlico testa in pecite 8 - 10 minut oz. dokler ne postane lepo rumeno rjava.
7
Pustite, da se ohladijo, nato pa v mikrovalovki stopite čokolado in vanjo pomočite magdalenice. Odložite na rešetko, da odvečna čokolada odteče stran in po želji posujte z dodatki.
8
Nastale magdalenice so zaradi mandljev lepo sočne, zato jih lahko nekaj dni hranite v zaprti posodi!