BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Liofilizirane jagode v čokoladi: Slastna in hranljiva poslastica

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
liofilizirane jagode v cokoladi: slastna in hranljiva poslastica

Liofilizirane jagode v čokoladi so tako enostavna sladica, da za njo skoraj ne potrebujemo recepta. Gre za liofilizirano sadje, ki ga nato oblijemo s poljubno vrsto čokolade. Če ste ljubitelji kombinacije čokolade in jagod, ste na pravem mestu. 

1. Kaj so liofilizirane jagode?

Liofilizacija je postopek, pri katerem sadju odstranimo odvečno vlago, hkrati pa pri tem ohranimo njihova hranilno vrednost in okus. Če govorimo o liofiliziranih jagod, govorimo o postkopku, ko iz sadeža voda odstranimo tako, da sadež izpostavimo izjemno nizkim temperaturam. Rezultat bo rahla in hrustljava tekstura, ki ohrani naravni okus in hranilne snovi jagode.

Ko jagode uspešno prestanejo postopek liofilizicacije, so jagode pripravljene na oblivanje s čokolado. Čokoladni obliv jagodam doda bogato in kremasto teksturo, zato lahko v tem koraku že govorimo o hitro pripravljeni sladki in hranljivi malici.

2. Kakšne pa so prednosti liofiliziranega sadja oblitega s čokolado?

Ena od največjih prednosti liofiliziranih jagod je zagotovo ta, da so to bolj zdrava alternativa običajnim čokoladnim dobrotam. Jagode imajo naravno nizko vsebnost kalorij in maščob ter so dober vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Liofilizirane jagode vsebujejo tudi več hranilnih snovi kot sveže jagode, saj postopek liofilizacije ohrani hranilno vrednost sadja.

Liofilizirane jagode v čokoladi so odličen prigrizek za tiste, ki si želijo privoščiti nekaj sladkega, ne da bi zaužili preveč kalorij ali nezdravih sestavin.

Poleg tega, da so liofilizirane jagode v čokoladi okusen prigrizek, jih lahko uporabimo tudi v različnih sladicah in receptih. Lahko jih zdrobimo in potresemo po sladoledu ali jogurtu ali pa jih uporabimo kot preliv za torte in kolačke. Vključimo jih lahko tudi v čokoladno kremo ali praline in tako poskrbimo za edinstven preobrat tradicionalnim receptom.

Za oblivanje lahko uporabimo BAM mlečno, temno ali mlečno čokolado. Odlično se obnese tudi BAM ruby čokolada ali bolje poznana pod imenom čokolada naravno roza barve. Naravno rožnato barvo ji da posebna sorta kakavovih zrn. Čokolada ne vsebuje nobenih barvil in arom ter ima sadno - kiselkast okus, ki se odlično ujame s sadnim okusom liofiliziranih jagod.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Liofilizirane jagode v čokoladi: Slastna in hranljiva poslastica

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čokolado s pomočjo vodne kopeli raztopimo. Občasno premešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka. Skledo odstavimo z ognja in pustimo, da se za minuto ohladi.

2. Korak

Stopljeni čokoladi dodamo liofilizirane jagode in mešamo, dokler jagode niso popolnoma prekrite s čokolado. Jagode z vilicami odstranimo iz čokolade in jih položimo na list paprija za peko.

3. Korak

Po želji jagode posujemo z izbrano dekoracijo. Dekoracijo dodamo dokler se čokolada še ne strdi popolnoma. Nato počakamo, da se čokolada strdi. Ko se čokolada popolnoma strdi, jagode shranimo v nepredušno zaprto posodo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,14 €
Skupaj:
28,25 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno