Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Lešnikova torta

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
lesnikova torta

Odličen čokoladni recept za vrhunsko lešnikovo torto. Lešniki dodajo prijeten okus pecivu, piškotom, tortam, sladoledom in pitam. Lešnikovo torto po spodnjem receptu lahko pripravite za 12 oseb.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Lešnikova torta

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Iz beljakov stepemo sneg, dodamo sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in moko ter eno žličko pecilnega praška. Vse sestavine dobro premešamo in vlijemo v pekač. Pečemo 30 minut pri 180 stopinj celzija. Pečeno testo razrežemo.
2. Korak Medtem pripravimo kremo, tako da v posodi zavremo 800 ml mleka. V preostalo mleko damo pudinge in 100 g sladkorja ter ga zmešamo v gladko maso. Ko mleko zavre, dodamo maso in počasi mešamo, dokler se puding ne zgosti. Nato ga odstavimo, da se ohladi. V drugi posodi zmešamo maslo s preostalim sladkorjem (100 g).
3. Korak Mešamo, dokler se sladkor ne raztopi, da postane penast ter ga nato vmešamo v hladen puding. V pripravljeno kremo dodamo še mlete lešnike ter vse skupaj narahlo in enakomerno premešamo. Spodnjo tortno osnovo damo v model za torto in ga navlažimo z mlekom. Čez testo prelijemo 2/3 kreme, pokrijemo z drugo plastjo ter postavimo v hladilnik, da se strdi. Ko se torta strdi, premažemo rob torte s preostalo kremo.
4. Korak Temno čokolado stopimo z dodano žlico vode ali mleka in olivnega olja. Na koncu dodamo še čokoladni liker. Z glazuro premažemo zgornjo plast torte ter jo postavimo čez noč v hladilnik.
5. Korak Lahko pa torto sami okrasite oziroma premažete z smetano ali pa jo oblečete z fondant maso.
1. Korak Tortu također možete sami ukrasiti ili samo premazati šlagom odnosno presvući fondant masom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno