Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Ledena Rafaello Torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
ledena rafaello torta

Ledena kokosova Rafaelo torta. Pripravljena enostavno, hitro, z le nekaj osnovnimi sestavinami, za piko na i pa poskrbi BAM beli kokosov namaz, ki povprečno sladico spremeni v božansko.

ČOKO-recept: pripravite sladke Raffaello kroglice kar sami!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Ledena Rafaello Torta

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 3 jajca - ločena na rumenjake in beljake
  • 50g sladkorja
  • 125g bele moke tip 500
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • 1 pumpica BAM vanilijeve paste
  • 50ml vode ali mleka
  • 50ml olja

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Korak V posodo presejte moko in pecilni prašek.
3. Korak V ločeni posodi stepite beljake v trden sneg.
4. Korak V ločeni posodi zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljevo pasto. Z ročnim mešalnikom na višji hitrosti mešajte tako dolgo, da postane zmes gladka, puhasta in svetla (približno 4 minute).
5. Korak Dodajte olje in mleko/vodo ter premešajte.
6. Korak Postopoma, med stalnim mešanjem, dodajajte mešanico moke in pecilnega praška. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes brez grudic.
7. Korak Nato s silikonsko lopatico počasi vmešajte beljakov sneg in ga nežno mešajte, brez da iz njega izpustite ves zrak. Najlažje je tako, da z lopatico potegnete po dnu in zmes privzdignete. Tako nadaljujete, dokler ne nastane enotna zmes.
8. Korak Biskvit prelijte v pekač (premera 18cm), obložen s papirjem za peko, in pecite 30 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Pustite, da se popolnoma ohladi, nato odrežite vrhnji del biskvita, da nastane ravna površina. Postavite nazaj v pekač ali v model za oblikovanje torte.
1. Korak Smetano in želatino stepajte v veliki posodi tako dolgo, da nastane sneg oz. trdna stepena smetana. Dodajte stopljeno, ohlajeno belo čokolado, kokosovo moko in kokosov namaz ter premešajte, da se vse združi v enotno zmes brez grudic.
2. Korak Kremo razporedite po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 5 ur ali kar čez noč nato pa pripravite še čokoladni preliv.
1. Korak Belo čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustite, da se malo ohladi. Medtem na srednjem ognju segrejte smetano in odstranite preden zavre. Nato jo postopoma prilivajte k stopljeni čokoladi in vmes stalno mešajte. Dodajte kokosov namaz in dobro premešajte. Masa se bo mogoče na začetku zelo zgostila, nato pa popustila in se združila v enotno zmes. Po potrebi dodajte še malo smetane, dokler ne dobite gladkega, gostega preliva.
2. Korak Ohlajeno ledeno torto previdno odstranite iz modela oz. pekača in postavite na rešetko za hlajenje. Prelijte s pripravljenim prelivom in posujte z mandlji v lističih ter grobo kokosovo moko.
3. Korak Torta je najboljša, kadar je postrežena ledena oz. hladna, torej direktno iz hladilnika!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,74 €
Skupaj:
15,66 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno