Sestavine:
- 3 jajca - ločena na rumenjake in beljake
- 50g sladkorja
- 125g bele moke tip 500
- pol zavojčka pecilnega praška
- 1 pumpica BAM vanilijeve paste
- 50ml vode ali mleka
- 50ml olja
- 125g stopljene BAM bele čokolade
- 20g instant želatine v prahu
- 375g smetane za stepanje (zelo ohlajena, pred uporabo naj bo vsaj 10 ur v hladilniku)
- 135g BAM belega kokosovega namaza
- 20g grobo mlete kokosove moke
- 230g BAM bele čokolade
- 135 -150g smetane za stepanje ali sladke smetane
- 80g BAM belega kokosovega namaza
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrejte na 180 stopinj.
2
V posodo presejte moko in pecilni prašek.
3
V ločeni posodi stepite beljake v trden sneg.
4
V ločeni posodi zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljevo pasto. Z ročnim mešalnikom na višji hitrosti mešajte tako dolgo, da postane zmes gladka, puhasta in svetla (približno 4 minute).
5
Dodajte olje in mleko/vodo ter premešajte.
6
Postopoma, med stalnim mešanjem, dodajajte mešanico moke in pecilnega praška. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes brez grudic.
7
Nato s silikonsko lopatico počasi vmešajte beljakov sneg in ga nežno mešajte, brez da iz njega izpustite ves zrak. Najlažje je tako, da z lopatico potegnete po dnu in zmes privzdignete. Tako nadaljujete, dokler ne nastane enotna zmes.
8
Biskvit prelijte v pekač (premera 18cm), obložen s papirjem za peko, in pecite 30 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Pustite, da se popolnoma ohladi, nato odrežite vrhnji del biskvita, da nastane ravna površina. Postavite nazaj v pekač ali v model za oblikovanje torte.
1
Smetano in želatino stepajte v veliki posodi tako dolgo, da nastane sneg oz. trdna stepena smetana. Dodajte stopljeno, ohlajeno belo čokolado, kokosovo moko in kokosov namaz ter premešajte, da se vse združi v enotno zmes brez grudic.
2
Kremo razporedite po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 5 ur ali kar čez noč nato pa pripravite še čokoladni preliv.
1
Belo čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustite, da se malo ohladi. Medtem na srednjem ognju segrejte smetano in odstranite preden zavre. Nato jo postopoma prilivajte k stopljeni čokoladi in vmes stalno mešajte. Dodajte kokosov namaz in dobro premešajte. Masa se bo mogoče na začetku zelo zgostila, nato pa popustila in se združila v enotno zmes. Po potrebi dodajte še malo smetane, dokler ne dobite gladkega, gostega preliva.
2
Ohlajeno ledeno torto previdno odstranite iz modela oz. pekača in postavite na rešetko za hlajenje. Prelijte s pripravljenim prelivom in posujte z mandlji v lističih ter grobo kokosovo moko.
3
Torta je najboljša, kadar je postrežena ledena oz. hladna, torej direktno iz hladilnika!