BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Krema za princeske

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
krema za princeske

Princeske so sladica, katere osnova sta paljeno testo in nadev. Sama priprava paljenega testa je običajno povezana z mislijo na pravo nočno moro, saj velikokrat ne uspe v prvem poskusu, velikokrat tudi v drugem ne. A, če se pred peko dobro pripravimo, je več možnosti, da nam uspe. Predlagamo, da se točno držimo sestavin in količin recepta, drugo pomembno pravilo pa je, da med peko ne odpiramo vrat pečice.

Pravilno pripravljeno testo je gladko, elastično in sijoče, ko pa ga zajamemo, z lopatko testo z lopatke zleze v obliki črke V. Takšno testo ustvari pravo podlago za princeske, ki jih običajno napolnimo z vanilijevo kremo. 


Če testo ni točno takšno, si lahko trike in nasvete za popravo napake preberete tukaj.

Vanilijeva krema je najbolj pogosto uporabljen nadev za princeske. Vanilijeva krema je je v bistvu tudi slaščičarska krema. Govorimo o gosti kremi iz mleka, sladkorja, jajc in koruznega škroba ali moke. Za pripravo vanilijeve kreme ne smemo pozabiti na glavno sestavino - vanilijo.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Krema za princeske

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki ponvi pri srednji temperaturi segrejemo mleko, dokler ne zavre. Takrat ga odstranimo z ognja. V ločeni skledi stepemo sladkor in rumenjake in stepamo toliko časa, da postanejo bledi in kremasti. Dodamo še koruzni škrob in stepamo do gladkega.

2. Korak

V jajčno mešanico počasi vlijemo vroče mleko in nenehno mešamo, s tem preprečimo, da se rumenjaki skuhajo. Ko dodamo vse mleko, zmes prelijemo nazaj v posodo. Mešanico med nenehnim mešanjem z leseno žlico ali metlico kuhamo pri srednji temperaturi, dokler se ne zgosti in zavre. To naj bi trajalo približno med 5 do 7 minut.

3. Korak

Ko zmes zavre, jo med nenehnim mešanjem kuhamo še 1 do 2 minuti, da postane zelo gosta in gladka. Posodo odstavimo z ognja in vmešamo še BAM vanilijevo pasto in maslo in mešamo toliko časa, da se popolnoma premeša.

4. Korak

Mešanico precedimo skozi drobno mrežasto sito v skledo. S tem odstranimo vse grudice. Površino vanilijeve kreme prekrijemo s plastično folijo, da preprečimo nastanek kože, in jo postavimo v hladilnik, dokler se popolnoma ne ohladi. Ko se nam mudi, lahko vanilijevo kremo pripravimo s pomočjo BAM mešanice za vanilijevo kremo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,58 €
Skupaj:
14,22 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno