BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Je paljeno testo res tako težko pripraviti?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
paljeno testo je osnova ko pripravljamo vedno pogosteje pripravljene eclarije ali ze dobro poznane princeske ker ves da je za oboje osnova paljeno testo se same priprave raje sploh ne lotis a ne vec

Paljeno testo je zagotovo testo, ki slovi po težji pripravi. Paljeno testo je osnova, ko pripravljamo vedno pogosteje pripravljene eclarije ali že dobro poznane princeske. Ker veš, da je za oboje osnova paljeno testo, se same priprave raje sploh ne lotiš. A, ne več.

Urška Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock je znova zavihtela slaščičarsko spatulo in z BAM izdelki pripravila 66 modernih receptov, s katerimi poenostavi pripravo tvojih princesk. V knjigi je veliko pozornosti posvetila trikom in nasvetom, kako pripraviti paljeno testo. Začeli bomo z njenim nasvetom, ki si ga zagotovo velja zapomniti: če paljeno testo pripravljamo prvič, naj nam nepopolni rezultati ne vzamejo motivacije, saj le to pričakovano.


1. Pravilno pripravljeno paljeno testo je gladko, elastično in sijoče.


A pot do tja ni tako enostavna, spet pa z malo motivacije in pravilnih nasvetov in trikov zagotavlja uspeh. Zakaj je količina jajc odvisna od vsakega recepta? Urška Jerman v svoji knjigi pravi, da je število jajc odvisno od tega, kako dolgo kuhamo testo: če testo kuhamo manj časa ali na nizki temperaturi, bo iz njega izparelo manj tekočine in bo masa potrebovala manj jajc. Če testo kuhamo več časa ali na višji temperaturi, se bo bolj izsušilo in bo potrebovalo več jajc. Zato testu ne dodajamo celih jajc, ampak jih v skledici dobro razžvrkljamo in k masi prilivamo postopoma.


2. Temperatura pečice in oblika


Temperatura pečice je odvisna od znamke in vrste pečice, zato se temperature recepta ne smemo držati "kot pijanec plota". Naša najlubša slaščičarka in ustvarjalka že tretje BAM knjige receptov svetuje, da najprej spečete le eno testo za princeske ali slavne eclarije in na podlagi tega sledite lasnostim pečice in usvarite popolno osnovo iz paljenega testa še za ostale eclarije ali princeske.

Za lepo obliko princesk in predvsem eclairjev je poleg gostote pomembno to, da v masi ni zraka. Ko dresirno vrečko napolnimo s paljenim testom, testo z gladilko potisnemo do nastavka za brizganje. Da bodo eclairji lepe oblike, vedno uporabimo zvezdast nastavek in nikakor ne okroglega, maso brizgamo enakomerno in ravno, dresirno vrečko pa držimo pod kotom.

V svoji tretji knjigi BAM receptov čakajo še ostala navodila in navesti, ki jih je potrebno upoštevati, če želimo, da bo naše paljeno testo zares uspelo.


3. Recepti za sladice s paljenim testom


Sladke in hrustljave žogice iz paljenega testa so tako dobre kot so tudi dobro videti. Obožujemo princeske, saj lahko z njimi ustvariš res veliko različnih okusov, zato tukaj čaka recept za:


Ali pa se loti pripravi eclairjev. Eclairji so ena izmed tistih sladic, ki večini kravžlja lase. Res, da so zahtevni za pripravo in zahtevajo nekaj več izkušenj in spretnosti, ampak se zanje definitivno splača potruditi. Par idej čaka tukaj:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,99 €
Skupaj:
26,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno