Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Krema za okraševanje torte s slano karamelo

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
krema za okrasevanje tort ali drugih sladic je pripravljena iz samo petih sestavin okus poboza z notami slane karamele je bogatega in maslenega okusa 


Krema za okraševanje tort ali drugih sladic je pripravljena iz samo petih sestavin. Okus poboža z notami slane karamele, je bogatega in maslenega okusa. Krema za okraševanje z okusom slane karamele zagotovo ne spada v kategorijo "hitro pripravljenih krem", a zagotovo pa spada v kategorijo "okusa polnih krem za okraševanje tort". 


Za pripravo se bomo poslužili klasične metode priprave slane karamele kot dodatek ali kot preliv čez kremo za okraševanje pa priporočamo BAM preliv slana karamela. BAM preliv slana karamela s svojim razkošnim okusom obogati vse čokoladne sladice ali pa kot preliv še dodatno obogati karamelne sladice. Kremni pripravek je narejen iz karameliziranega sladkorja in soli.


Krema za okraševanje
s slano karamelo se odlično uleže na:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Krema za okraševanje torte s slano karamelo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo karamelo. V ponvi na srednjem ognju zmešamo maslo in rjavi sladkor. Z gumijasto lopatico ali leseno žlico neprestano mešamo, da se maslo topi. Ko se maslo stopi, "preklopimo" na metlico za stepanje, da se prepričamo, da sta maslo in rjavi sladkor res raztopljena in združena.

2. Korak

Ko sta stopljeno maslo in rjavi sladkor združena, dodamo 3 žlice sladke smetane in sol. Mešamo, da se vse sestavine povežejo in nato prenehamo z mešanjem. Pustimo, da karamela zavre, vsakih približno 30 sekund jo na hitro premešajte in kuhajte približno dve minuti. 

3. Korak

Ponev nato odstranimo z ognja, ponovno hitro stepemo in pustimo. Previdno prenesemo slano karamelo v posodo za mešanje, ki je odporna na vročino. V posodi jo ohlajamo le 20 minut, v tem času se karamelna omaka ravno prav zgosti, da lahko nadaljujemo s pripravo kreme.

4. Korak

Sladkor v prahu presejemo in mu dodamo preostali 2 žlici sladke smetane. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, pri nizki do srednji hitrosti stepamo toliko časa, dokler se sestavine ne zmešajo. Nato z mešanjem nadaljujemo pri visoki hitrosti. Stepamo približno eno minuto. Če je krema zelo gosta, dodamo še 1 žlico težke smetane. Izogibamo pa se pretiranemu mešanju, sicer bo krema izgubila svojo čvrsto strukturo.

5. Korak

Kremo nato premažemo čez torto ali naslednjo sladico dekoriramo s pomočjo dresirne vrečke. Po želji okus obogatimo še z BAM prelivom slana karamela.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno