Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Korenčkova torta s pomarančo in kremnim sirom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26
korenckova torta s pomaranco in kremnim sirom

Stara klasika v malo drugačni obliki, ki je primerna za sladkanje skozi vse leto. Torto sestavlja rahel in sočen korenčkov biskvit s pomarančo, prelit s pomarančno-korenčkovim želejem in božanski mousse s kremnim sirom, ki mu je dodana BAM vaniljeva pasta za polnejšo aromo. Posebno pozornost pri pripravi namenimo biskvitu, saj igra pri torti res pomembno vlogo pri okusih in teksturi.

Recept za korenčkovo torto s pomarančo in kremnim sirom najdete v tretji knjigi BAM receptov: Moderne sladice.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm. Med pripravo bomo potrebovali še pekač premera 16 cm.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Korenčkova torta s pomarančo in kremnim sirom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26

Sestavine:

  • 80 g korenčka
  • 50 g jajc (1 M jajce)
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • drobno naribana lupinica 1⁄2 bio pomaranče
  • 32 g olja
  • 30 g pomarančnega soka
  • 55 g gladke moke
  • 35 g mletih lešnikov
  • 3 g pecilnega praška
  • 50 g korenčkovega soka
  • 40 g pomarančnega soka
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • noževa konica cimeta oz. po okusu
  • 1 listič želatine
  • 50 g mleka
  • 150 g kremnega sira Philadelphia
  • 3 stiski BAM vaniljeve paste
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3 lističi želatine
  • 250 g sladke smetane za stepanje
  • 70 g vode
  • 90 g kristalnega sladkorja
  • 80 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka
  • 80 g BAM bele čokolade
  • 2,5 lističa želatine
  • oranžno jedilno barvilo v gelu ali pasti

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 175 °C. Korenček olupimo in narežemo na kolobarje. Jajce ločimo.

2. Korak

Rumenjak s sladkorjem in pomarančno lupinico bledo stepemo. Dodamo olje in pomarančni sok in gladko zmešamo. Maso prelijemo v stoječi mešalnik, dodamo korenček in zmeljemo v gladko kremo.

3. Korak

Korenčkovo kremo prelijemo v posodo, dodamo mlete lešnike in presejano moko s pecilnim praškom in z ročnim mešalnikom gladko zmešamo.

4. Korak

Beljak čvrsto stepemo in ga z lopatko nežno primešamo k masi. Maso enakomerno premažemo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 17 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem in pazimo, da biskvita ne prepečemo.

5. Korak

Pečen biskvit 5 minut ohlajamo v pekaču, nato ga vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži. Ohlajen biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti.

1. Korak

V sokovniku iztisnemo korenčkov sok in ožamemo pomarančo. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. V manjši kozici soku dodamo sladkor in cimet in ga segrejemo do vretja. Sok odstavimo in v njem stopimo ožeto želatino.

2. Korak

Na trdo, ravno podlago položimo živilsko plastično folijo in nanjo postavimo obroč, premera 16 cm. Tesno ga ovijemo s folijo, vanj zlijemo sok in damo v zamrzovalnik, da se nekoliko strdi. Na čvrst žele položimo zgornjo plast biskvita in nežno pritisnemo. Vrnemo v zamrzovalnik za eno uro oziroma tako dolgo, da zamrzne.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Kremni sir gladko zmešamo z vaniljevo pasto in sladkorjem v prahu. Smetano stepemo do mehkih vrhov. Mleko segrejemo do vretja, ga odstavimo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko v dveh korakih nežno primešamo stepeno smetano.

1. Korak

Na raven, trd podstavek položimo plastično živilsko folijo in nanjo postavimo obroč, premera 18 cm. Folijo tesno ovijemo okoli obroča.

2. Korak

V sredino položimo spodnji del korenčkovega biskvita. Dresirno vrečko napolnimo s kremo in najprej zapolnimo rob okoli biskvita, nato kremo spiralno nabrizgamo še po vrhu (porabili bomo slabo polovico kreme). Površino gladko poravnamo.

3. Korak

Zamrznjeno sredico ločimo od obroča in jo položimo na sredino kreme, obrnjeno z biskvitom navzdol (korenčkov žele je na vrhu). S kremo nato zapolnimo rob okoli sredice in jo nato nabrizgamo še po vrhu. Površino gladko poravnamo in torto damo v zamrzovalnik za 12 ur, da popolnoma zamrzne.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. V manjši kozici zavremo vodo, sladkor in kondenzirano mleko. Občasno premešamo in kuhamo do temperature 103 °C. Sirup odstavimo, dodamo ožeto želatino in mešamo, da se stopi. Prelijemo ga po čokoladi, počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Dodamo barvilo in ponovno premešamo, nato glazuro precedimo in pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika. Damo v hladilnik.

1. Korak

Glazuro segrejemo na 30–32 °C, jo premešamo in precedimo.

2. Korak

Zamrznjeno torto ločimo od obroča in jo položimo na ožjo posodo ali kozarec. Torto prelijemo z glazuro in počakamo, da odvečna glazura steče. Višek glazure, ki visi s torte, z nožkom odstranimo in torto s pomočjo dveh paletnih nožev previdno prestavimo na podstavek.

3. Korak

Torto poljubno dekoriramo in damo v hladilnik, da se počasi odtali.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,97 €
Skupaj:
44,73 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno