Sestavine:
Za kokosovo stepeno smetano:
- 800 ml polnomastnega kokosovega mleka
- 2,5 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
- 1 žlica limonine lupinice
- 1-2 žlici limoninega soka (po želji, odvisno od gostote kreme)
Stepena kokosova smetana z veseljem nadomesti običajno stepeno smetano. Je lahka, puhasta, ne vsebuje mlečnih izdelkov, zaradi česar je popolna kot preliv za torte, pite, drobljence ali katerokoli sladico, ki bi ji dobro prilegel kanček stepene smetane.
V večini trgovin z živili boste našli 3 kokosove izdelke v pločevinkah: svetlo kokosovo mleko, polnomastno kokosovo mleko in kokosovo smetano. Kokos in voda sta primarni sestavini v vseh treh, vendar imata vsaka drugačno koncentracijo kokosa. Konzervirana kokosova smetana ima najvišji odstotek kokosa, kar pomeni, da ima tudi najvišjo vsebnost maščobe in najgostejšo teksturo. Na drugem mestu je polnomastno kokosovo mleko, na zadnjem pa je lahko kokosovo mleko. Mi smo uporabili polnomastno kokosovo mleko.
Kokosovo smetano lahko nato uporabimo za obmazovanje torte, kot nadev za pito ali dekoracijo vaših mafinov. Za dodaten okus bo poskrbela BAM vanilijeva pasta.