BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kokosova krema brez mleka

  • (1)
  • Čas priprave: 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
stepena kokosova smetana z veseljem nadomesti obicajno stepeno smetano je lahka puhasta ne vsebuje mlecnih izdelkov zaradi cesar je popolna kot preliv za torte pite drobljence ali katerokoli sladico ki bi ji dobro prilegel kancek stepene smetane

Stepena kokosova smetana z veseljem nadomesti običajno stepeno smetano. Je lahka, puhasta, ne vsebuje mlečnih izdelkov, zaradi česar je popolna kot preliv za torte, pite, drobljence ali katerokoli sladico, ki bi ji dobro prilegel kanček stepene smetane.


V večini trgovin z živili boste našli 3 kokosove izdelke v pločevinkah: svetlo kokosovo mleko, polnomastno kokosovo mleko in kokosovo smetano. Kokos in voda sta primarni sestavini v vseh treh, vendar imata vsaka drugačno koncentracijo kokosa. Konzervirana kokosova smetana ima najvišji odstotek kokosa, kar pomeni, da ima tudi najvišjo vsebnost maščobe in najgostejšo teksturo. Na drugem mestu je polnomastno kokosovo mleko, na zadnjem pa je lahko kokosovo mleko. Mi smo uporabili polnomastno kokosovo mleko.

Kokosovo smetano lahko nato uporabimo za obmazovanje torte, kot nadev za pito ali dekoracijo vaših mafinov. Za dodaten okus bo poskrbela BAM vanilijeva pasta.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kokosova krema brez mleka

  • Čas priprave: 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

  • 800 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 2,5 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 1 žlica limonine lupinice
  • 1-2 žlici limoninega soka (po želji, odvisno od gostote kreme)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Zajememo trdne delce kokosa, ki so se dvignili do vrha pločevinke, in jih z žlico stresemo v stoječi mešalnik, opremljen z nastavkom za stepanje. Prepričamo se, da so se trdne snovi ločile od kokosove vode v pločevinki – če se zmeša, se kokosova smetana ne bo stepla.

2. Korak

Stepamo pri visoki hitrosti, dokler se mleko ne začne gostiti in na njem nastanejo vrhovi. Ne mešamo preveč, sicer se bo krema preveč zmehčala.

3. Korak

Dodamo javorjev sirup BAM vanilijevo pasto, sol in limonino lupinico ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Če je kokosova krema zelo gosta, po želji dodamo eno do dve žlici limoninega soka. Če krema ni dovolj gosta, izpustini limonin sok.

4. Korak Kremo ohladimo v hladilniku, dokler je postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno