Sestavine:
- 200 g piškotov
- 250 g jagod
- 100 g BAM jagodnega džema brez dodanega sladkorja
- BAM vanilijeva krema
- 1 l mleka
- BAM kakav v prahu (za posip)
Zaprite oči in se prepustite domišljiji, ki vas odpelje na sočno jagodno polje, kjer se dišeče jagode razprostirajo v neskončnost. Predstavljajte si, kako to čarobno doživetje ujamete v kozarec, ki postane portal v čisto nov svet okusov - svet jagodnega tiramisuja.
Brez jajc, a polnega okusa - ta tiramisu bo očaral vaše brbončice in vas popeljal na nepozabno kulinarično potovanje. Pripravite se, da okusite najboljši jagodni tiramisu, kar ga boste kdajkoli poskusili!
Jagodni tiramisu je prilagojen tudi za najmlajše sladokusce. Brez kave in z osvežujočim sadnim pridihom, bo ta sladica navdušila vse generacije.
Preverite še ostale BAM recepte za tiramisu:
RECEPT: Pistacijin tiramisu v skodelici
RECEPT: Raffaello tiramisu
RECEPT: Klasični tiramisu
Pripravite BAM vanilijevo kremo - mešanico postopoma dodajajte v mleko ter z metlico temeljito premešajte. Zmes pustite počivati 3 minute, nato ponovno premešajte, dokler ne dobite željene konsistence.
Jagode operite, odstranite peclje in jih narežite na manjše kose.
V posodi zmešajte jagodni džem brez dodanega sladkorja ter tretjino pripravljene BAM vanilijeve kreme in dobro premešajte, da dobite kremasto zmes. V kremno jagodno zmes dodajte tudi sveže narezane jagode.
Piškote nadrobite na manjše koščke.
Kozarce s tiramisujem postavite v hladilnik in pustite, da se tiramisu ohladi in strdi - vsaj 4 ure ali še bolje čez noč.
Pred serviranjem tiramisu potresite z BAM kakavom v prahu.
Uživajte v tej osvežujoči, sadni različici tiramisuja.