Sestavine:
- 200 g maslenih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- 500 g kremnega sira
- 250 ml stepene sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 1 žlička BAM vanilijeve paste
- 150 g jagodne marmelade
- pest svežih jagod
Vrhunec tega cheesecaka je osvežujoč preliv iz sladke jagodne marmelade, ki je nežno razporejen po vrhu kreme. Vibrantna barva jagod in intenziven okus marmelade dodata privlačen izgled torte.Kar naredi to sladico še posebej privlačno je dejstvo, da se pripravi brez pečenja, kar pohitri in olajša postopek priprave.
Jagodni marmeladni cheesecake brez peke je popolnoma prilagodljiv, saj lahko količino in gostoto preliva prilagodimo svojim željam, ustvarjajoč popolno ravnovesje med sladkostjo in kremnostjo.Preberi recept za jagodni marmeladni cheesecake brez peke.
Čas hlajenja ni vštet v pripravo.
Piškote zdrobimo v drobtine (najlažje v mešalniku ali vrečki, kjer jih zdrobimo s kuhinjskim valjarjem).
Stopimo maslo in ga premešamo z drobtinami piškotov, da dobimo enakomerno zmes. Zmes enakomerno porazdelimo po dnu namaščenega modela za torto s snemljivim dnom (premer približno 23 cm) in rahlo pritisnemo.
Postavimo v hladilnik, medtem ko se lotimo priprave kremaste plasti.
V večji skledi stepemo kremni sir, sladkor in BAM vanilijevo pasto, da dobimo gladko zmes.
V drugi skledi stepemo sladko smetano, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Nežno vmešamo stepeno smetano v kremni sir, dokler se sestavine ne povežejo.
Kremasto plast prelijemo čez pripravljeno podlago in jo poravnamo s spatulo. Postavimo nazaj v hladilnik in pustimo, da se strdi. V hladilniku naj bo vsaj 4 ure ali še bolje čez noč.
Ohlajeno jagodno marmelado prelijemo preko kremaste plasti v torti. Enakomerno porazdelimo marmelado po vrhu.
Operemo sveže jagode, odstranimo peclje in jih narežemo na manjše koščke ali pustimo cele.
Ko je jagodni marmeladni cheesecake popolnoma ohlajen in strjen, ga okrasimo s svežimi jagodami. ga previdno odstranimo iz modela za torto ter postrežemo.