Sestavine:
- 200 g BAM mešanice za cheesecake
- 500 ml hladne vode
- 500 g nesladkane smetane
- 1 žlička BAM vanilijeve paste
- 200 g piškotov
- 110 g masla
- 200 g jagod
Cheesecake je priljubljena sladica, ki združuje kremasto teksturo in bogat okus, kar navdušuje ljubitelje sladic po vsem svetu.
Jagodni cheesecake brez peke je popolna izbira za vsako priložnost – bodisi za praznovanje rojstnega dne, družinsko srečanje ali preprosto razvajanje ob koncu tedna. V tem receptu te bomo vodili skozi korake za pripravo klasičnega cheesecakea brez peke, obogatenega s svežimi jagodami za kanček barvitosti ter svežine.
Jagodni cheesecake brez peke je kot nalašč za vroče poletne dni, ko nočeš dodatno segrevati kuhinje s prižiganjem pečice.
S pripravo cheesecakea brez peke boš ustvaril/a osvežujočo in lahkotno sladico, ki bo prijetno presenetila tvoje goste in družino.
Z uporabo BAM mešanice za cheesecake bo priprava še lažja in hitrejša, rezultat pa bo vedno odličen.
Piškote zmelji ter jih v večji posodi združi s stopljenim maslom. Dobro premešaj, da se piškoti enakomerno navlažijo.
Piškotno zmes porazdeli v pekač, da nastane enakomerno čvrsto dno. To najlažje storiš s pomočjo žlice ali dna kozarca, da bo dno zares enakomerno.
V večji posodi zmešaj BAM mešanico za cheesecake s hladno vodo in mešaj dokler zmes ni popolnoma gladka ter brez grudic.
V drugi posodi stepi nesladkano smetano dokler ni čvrsta in jo postopoma dodajaj v cheesecake zmes ter nežno mešaj, dokler ne dobiš enotne in gladke mase.
Pekač postavi v hladilnik za vsaj 2 uri ali v zamrzovalnik za vsaj 40 minut, da se tortica strdi..
Ko je cheesecake dobro ohlajen in strjen, ga okrasi s svežimi jagodami. Jagode enakomerno porazdeli po vrhu torte, da ji dodaš svežino in barvitost.