Sestavine:
- 75 g neslanega masla
- 200 g piškotnih drobtin
- 455 g kremnega sira
- 90 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlici BAM vanilijeve paste
- 115 g stepene smetane
- ščep soli
- 60 ml koruznega sirupa
Enostavne cheesecake kocke brez peke bodo postregle z neustavljivo kremnim okusom, ki ga obogati še svež jagodni okus. Da pa je priprava res enostavna pa jih pripravimo še brez peke.
Cheesecake se je vedno zdel kot modna sladica za posebne priložnosti, ko pa ga enkrat pripravimo, vidimo, da je sama priprava popolnoma enostavna in to ni sladica, ki je primerna le za posebne priložnosti. Ker za pripravo ne potrebujemo pečice, jih lahko pripravimo tudi kot osvežilno poletno sladico.
Za svež okus jagod bo poskrbel BAM preliv jagoda. BAM preliv Jagoda je sadni pripravek, ki vsebuje vsaj 70% jagod. Jagodni preliv lahko uporabimo kot preliv za palačinke, z njim popestrimo okus navadnega jogurta ali pa ga uporabimo kot preliv po kremnih cheesecake kockah.
Ob cheesecake kocke postrežemo tudi:
Kvadratni pekač obložimo s papirjem za peko. V skledi za zmešamo piškotne drobtine in stopljeno maslo. Vse sestavine mešamo dokler se ne povežejo. Mešanica mora biti podobna mokremu pesku. V pripravljenem pekaču naredimo zmes potlačimo v piškotno dno. Sledi cheesecake nadev. V čisti skledi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu, koruzni sirup, BAM vanilijevo pasto in sol. V zmešan nadev vmešamo BAM preliv jagoda in mešamo, dokler se popolnoma ne zmeša. Cheesecake bo rahel in kremast, vendar se bo v hladilniku strdil.
Cheesecake z žlico razporedimo po skorji pripravljenega piškotnega dna in ga z gumijasto lopatico razporedimo v enakomerno plast. Z žlico na vrh nanesemo še kepice BAM preliva jagoda in z nožem za maslo ustvarimo velike vrtinčke. Pekač tesno pokrijemo s plastično folijo in čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo hladno!