Jagodne rolice s prelivom kremnega sira
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
13
|
|
Če ste ljubitelji dišečih cimetovih rolic, ste zagotovo že naleteli na težavo: jih obožujete, a vonj cimeta vam najbolj ustreza v zimski sezoni, v ostalih pa njihova priprava ni tako pogosta. Zato je pred vami recept za rolice, v katerem bodo cimet zamenjale jagode. Namesto, da bi domače testo za rolice naložili z maslom in cimetovim sladkorjem, jih bomo tokrat naložili z jagodnim nadevom. Rezultat bodo jagodne rolice, ki svoj osvežilni okus zavijejo v mehko masleno testo.
Če rolice pripravljate prvič in vam priprava kvašenega testa še ni tako dobro poznana, predlagamo, da natančno sledite receptu, zaupajte postopku in upoštevajte ta 3 pravila.
- Bodite potrpežljivi: kvašeno testo zahteva nekaj dodatnega časa in načrtovanja, vendar rezultat upraviči ves trud. Poskrbite tudi, da boste testu dali dovolj časa za vzhajanje, saj drugače ne boste dobili popolnega puhastega testa, ki je značilno te rolice. Če poskušate prehiteti proces, lahko na koncu dobite zbite rolice.
- Ne prepecite jih preveč: tanka je meja med preveč pečenim in premalo pečenimi rolicami, zato bodite pozorni nanje v zadnjih 10 minutah peke. Ne pozabite, da se bodo naprej pekle še v času ohlajanja.
- Pojejte jih tople: jagodne rolice bodo najboljše še vroče iz pečice. Če jih uživate kasneje ali naslednji dan pa priporočamo, da jih v mikrovalovno pečici ogrevate vsaj 20 sekund, da bodo ponovno tople!