1
V veliki skledi zmešajte moko, kvas, sol in sladkor. V skledi, primerni za mikrovalovno pečico, segrevajte mleko in maslo v mikrovalovni pečici 30 sekund. Zmes mora biti topla, vendar ne prevroča. Če je prevroča, pustite, da se ohladi, preden jo dodate kvasu. Dodajte toplo mleko in maslo v mešanico moke. Dodajte še jajce.
Stepajte na nizki hitrosti, postopoma povečujte na visoko, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma, približno 2 minuti.
2
Postrgajte skledo in dodajte še preostalo moko ter mešajte, dokler se ne povežejo. Testo oblikujte v kroglo, nato pa ga zvrnite na dobro pomokano površino in gnetemo približno 10 minut, dokler ni gladko in kos testa lahko raztegnemo med prsti, ne da bi se zdrobil. To pomeni, da se je gluten razvil. Testo prestavimo v naoljeno skledo in pokrijemo. Pustimo vzhajati na toplem 1 uro ali dokler se testo ne podvoji.
3
Ko je testo vzhajano, ga na dobro pomokani površini razvaljajte v dolg pravokotnik velikosti približno 18 x 12 cm. BAM preliv jagoda enakomerno razporedite vse do roba testa. Testo zvijte v tesen zvitek, tako da spodnji rob zaprete navzdol. Z nitko ali zelo ostrim nožem testo razrežite na 12 enakomernih kolutov. Zvitke položite v pekač obložen s papirjem za peko. Rahlo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še eno uro, da se podvoji in napihne.
4
Jagodne rolice pečemo 30 minut pri 180°C 30 minut oziroma dokler niso zlato rjave. Pustimo, da se ohladijo.
Medtem ko se rolice ohlajajo, pripravimo kremni preliv. Kremni sir damo v skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in ga za 30 sekund postavimo v mikrovalovno pečico, da se popolnoma stopi. Kremnemu siru dodamo preostale sestavine za glazuro in z metlico mešamo, dokler ne dobimo gladke in kremne strukture. Glazuro enakomerno razporedimo po 12 zvitkih. Dober tek!