Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Jagodne rolice s prelivom kremnega sira

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
jagodne rolice ali mehki sladki zvitki polnjene s popolnoma sladkim jagodnim nadevom prelite s kremnim prelivom

Če ste ljubitelji dišečih cimetovih rolic, ste zagotovo že naleteli na težavo: jih obožujete, a vonj cimeta vam najbolj ustreza v zimski sezoni, v ostalih pa njihova priprava ni tako pogosta. Zato je pred vami recept za rolice, v katerem bodo cimet zamenjale jagode. Namesto, da bi domače testo za rolice naložili z maslom in cimetovim sladkorjem, jih bomo tokrat naložili z jagodnim nadevom. Rezultat bodo jagodne rolice, ki svoj osvežilni okus zavijejo v mehko masleno testo.

Če rolice pripravljate prvič in vam priprava kvašenega testa še ni tako dobro poznana, predlagamo, da natančno sledite receptu, zaupajte postopku in upoštevajte ta 3 pravila.

  • Bodite potrpežljivi: kvašeno testo zahteva nekaj dodatnega časa in načrtovanja, vendar rezultat upraviči ves trud. Poskrbite tudi, da boste testu dali dovolj časa za vzhajanje, saj drugače ne boste dobili popolnega puhastega testa, ki je značilno te rolice. Če poskušate prehiteti proces, lahko na koncu dobite zbite rolice. 
  • Ne prepecite jih preveč:  tanka je meja med preveč pečenim in premalo pečenimi rolicami, zato bodite pozorni nanje v zadnjih 10 minutah peke. Ne pozabite, da se bodo naprej pekle še v času ohlajanja.
  • Pojejte jih tople: jagodne rolice bodo najboljše še vroče iz pečice. Če jih uživate kasneje ali naslednji dan pa priporočamo, da jih v mikrovalovno pečici ogrevate vsaj 20 sekund, da bodo ponovno tople!
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jagodne rolice s prelivom kremnega sira

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 565 g moke
  • 65 g sladkorja
  • 2 1/4 čajne žličke suhega kvasa
  • 356 ml mleka
  • ščep soli
  • 6 čajnih žlic masla
  • 1 jajce sobne temperature
  • 210 g BAM preliva jagoda

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešajte moko, kvas, sol in sladkor. V skledi, primerni za mikrovalovno pečico, segrevajte mleko in maslo v mikrovalovni pečici 30 sekund. Zmes mora biti topla, vendar ne prevroča. Če je prevroča, pustite, da se ohladi, preden jo dodate kvasu. Dodajte toplo mleko in maslo v mešanico moke. Dodajte še jajce. Stepajte na nizki hitrosti, postopoma povečujte na visoko, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma, približno 2 minuti.

2. Korak

Postrgajte skledo in dodajte še preostalo moko ter mešajte, dokler se ne povežejo. Testo oblikujte v kroglo, nato pa ga zvrnite na dobro pomokano površino in gnetemo približno 10 minut, dokler ni gladko in kos testa lahko raztegnemo med prsti, ne da bi se zdrobil. To pomeni, da se je gluten razvil. Testo prestavimo v naoljeno skledo in pokrijemo. Pustimo vzhajati na toplem 1 uro ali dokler se testo ne podvoji.

3. Korak

Ko je testo vzhajano, ga na dobro pomokani površini razvaljajte v dolg pravokotnik velikosti približno 18 x 12 cm. BAM preliv jagoda enakomerno razporedite vse do roba testa. Testo zvijte v tesen zvitek, tako da spodnji rob zaprete navzdol.  Z nitko ali zelo ostrim nožem testo razrežite na 12 enakomernih kolutov. Zvitke položite v pekač obložen s papirjem za peko. Rahlo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še eno uro, da se podvoji in napihne.

4. Korak

Jagodne rolice pečemo 30 minut pri 180°C 30 minut oziroma dokler niso zlato rjave. Pustimo, da se ohladijo. Medtem ko se rolice ohlajajo, pripravimo kremni preliv. Kremni sir damo v skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in ga za 30 sekund postavimo v mikrovalovno pečico, da se popolnoma stopi. Kremnemu siru dodamo preostale sestavine za glazuro in z metlico mešamo, dokler ne dobimo gladke in kremne strukture. Glazuro enakomerno razporedimo po 12 zvitkih. Dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno