Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jabolčna pita na hitro

  • (1)
  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
jabolcna pita na hitro

Jabolčna pita na hitro je drugo ime za nežno hrustljavo sladico, polno sladkega, trpkega okusa svežih jabolk, prelite z nežnim okusom sladkorja. Seveda pa je jasno, da jabolčna pita na hitro, ne more mimo jabolk, ki so njena glavna sestavina.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Obstaja na tone različnih vrst jabolk, vendar za pripravo jabolčne pite niso ravno vsa dobra. Jabolka Granny Smith (tista svetlo zelena) se v tem receptu najbolje obnesejo. So ravno prav kisle, zaradi svoje strukture pa med peko dobro obdržijo svojo strukturo, zato boste v jabolčno pito še raje ugriznili.

A, le, če se na peko pravilno pripravimo:

  • Jabolk ni treba predhodno kuhati. Pazimo le, da jih narežemo na tanke, enakomerne rezine.

  • Uporabili bomo listnato testo. Prepričamo se, da bo pred oblikovanjem res hladno. Bolj kot je listnato testo hladno, počasneje se bo maslo v testu v pečici topilo. To ustvari značilno lahko in puhasto plast listnatega testa.

  • Površino, na kateri bomo delali z listnatim testom, obvezno pomokamo in tako preprečimo, da se bi se testo prijelo.

  • Vrhove jabolčnih rezin premažemo s stepenim jajcem, da dosežemo čudovito zlato plast.

Jabolčna pita je sladica, ki s kombinacijo jabolk in krhkega testa popelje v jesensko-zimske dni. Če se odločite za pripravo klasične jabolčne pite, vas recept čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jabolčna pita na hitro

  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Očistimo jabolka in jih narežemo na tanke rezine. Listnato testo razvaljamo na dobro pomokani površini. Razrežemo ga na 9 enakih kosov in na sredino vsakega položimo 4-5 kosov jabolka. Dodamo malo cimeta in BAM vanilijevo pasto. Po vrhu potresemo z žlico sladkorja.
2. Korak Testo prepognemo čez jabolka kot bi želeli narediti majhne žepke. Vsako jabolčno pito položimo na obložen pekač. V majhni skledi razžvrkljamo jajce in premažemo vrhove vsake pite. Potresemo še s sladkorjem.
3. Korak Pripravljene jabolčne pite pri 220°C pečemo 15 minut. Jabolčno pito na hitro ohladimo in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno