
Sestavine:
- 75g masla
- 250g BAM Sladkornih penic
- ščep soli
- 750g riževih kosmičev
- 300g BAM bele čokolade
Navodila za uporabo:
1
Pekač velik 25x25cm naoljite in postavite na stran.
2
V velikem loncu na srednje nizki temperaturi med nenehnim mešanjem stopite maslo dokler se ne začne peniti, postane zlato rjavo in oddaja arome po oreščkih.
3
Dodajte BAM sladkorne penice in sol ter mešajte s spatulo. Nenehno mešajte, da se sladkorne penice ne zažgejo. Odstavite iz ognja in takoj dodajte riževe kosmiče ter vse skupaj premešajte, da se masa združi.
4
Mešanico z žlico prestavite v pripravljen pekač in pritisnite ob dno, da nastane enakomerna plast.
5
Postavite v hladilnik za vsaj 20minut, da se masa strdi. Ko se strdi, za ostrim nožem razrežite na 12 pravokotnikov.
6
Nad vodno kopeljo stopite belo čokolado.
7
Hrustljavčke potopite v belo čokolado približno do 2/3 dolžine in jih odložite na pekač.
8
Preostalo belo čokolado z žlico prelijte v vrečko za brizganje in odrežite vogal, da naredite majhno luknjico. Mumije po vrhu pokapajte z več bele čokolade. Namestite še oči.Preden jih postrežete, naj se 20 minut strdijo.