
Sestavine:
- 2 zrela avokada
- 100g BAM FIT Akademija temne čokolade brez sladkorja
- 2-3 žlice BAM FIT Akademija avokadovega olja
- 2-3 žlice medu ali agavinega sirupa (po okusu)
- 1 čajna žlička BAM vaniljeve paste
- Ščep soli
- BAM kakav v prahu za dodaten čokoladni okus
Navodila za uporabo:
1
Nad vodno kopeljo počasi stopite BAM FIT Akademija Temno čokolado brez sladkorja.
2
Avokado razpolovite, odstranite koščico in izdolbite meso.
3
V mešalniku ali s pomočjo paličnega mešalnika zmešajte avokadovo meso, stopljeno čokolado, avokadovo olje, med (ali agavin sirup), vanilijevo pasto in ščepec soli. Mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste teksture.
4
Če želite močnejši čokoladni okus, lahko dodate malo BAM kakava v prahu in ponovno zmešate.
5
Puding prenesite v skodelice ali kozarce in ga za nekaj ur postavite v hladilnik, da se ohladi in dobi pravo teksturo.
6
Puding postrezite ohlajen. Po želji ga lahko okrasite s svežim sadjem, oreščki ali kokosovimi kosmiči. Odličen bo tudi naslednji dan. V hladilniku ga lahko hranite do 3 dni.