Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Domači masleni piškoti

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
domaci masleni piskoti so piskoti z neustavljivimi maslenim okusom vanilije in mandljev 

Domači masleni brizgani piškoti so piškoti z neustavljivimi maslenim okusom vanilije in mandljev. 

A, kako pripraviti brizgane piškote? Brez skrbi, imamo dva nasveta: 

  • Testo za piškote položite v cevno vrečko. Začnite z malo testa, da boste lahko ugotovili, ali je dovolj kremasto za brizganje. Če je pregosto, je nemogoče oblikovati piškot. V tem primeru boste morali testo dati nazaj v skledo in dodati še malo mleka.
  • Najlažje se je držati preprostih modelov, kot sta vrtinec ali celo samo črta. Ne glede na obliko, ki jo boste izdelali, priporočamo, da piškote pred peko ohladite na pekaču vsaj 20-30 minut. Brez tega časa za ohlajanje bodo piškotki verjetno izgubili obliko.

Brizgane maslene piškote lahko ponudimo na več različnih načinov:

- Pečene piškote lahko pomočimo v stopljeno čokolado in jim dodamo posip;

- v sredino pred peko zapičimo kandirano češnjo;

- pred peko jim dodajte sladkorni posip ali grob sladkor.

Ob maslene domače piškote lahko postrežemo tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Domači masleni piškoti

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V hladilniku naredite prostor za pekač, da se lahko oblikovani piškoti ohlajajo med 20 do 30 minut. Brez hlajenja se lahko vlečeni piškoti preveč razlijejo. Če testo pred oblikovanjem ohladite, bo premrzlo/trdo, da bi z njim lahko oblikovali piškote. 2 do 3 velike pekače obložite s papirjem za peko.

V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stojnim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, pri srednji velikosti stepajte maslo in sladkor dokler ne dobite gladke zmesi, to bo približno 2 minuti. Dodajte jajce, BAM vanilijevo pasto in mandljevo pasto ter stepajte na visoki hitrosti, dokler se ne povežejo, približno 1 minuto.

2. Korak

Pri nizki hitrosti vmešajte moko in sol. Prestavite na višjo hitrost in stepajte, dokler se sestavine popolnoma ne združijo. Pri srednji hitrosti stepite 1,5 žlice mleka. Želite testo, ki je kremasto in primerno za brizganje (vendar še vedno gosto), zato boste morda potrebovali do 2 ali 2,5 žlice mleka. Več mleka kot dodate, bolj se bodo piškoti razširili, zato je ohlajanje nujno.

3. Korak

Pripravljeni zmes prestavite v vrečko za brizganje. Če je testo pregosto, ga prestavite nazaj v posodo za mešanje in dodajte še 1/2 žlice mleka. Če je testo dovolj kremasto, da lahko z njim oblikujete piškote, nadaljujte in piškote na pekač postavite s 3 cm razdaljo. Po želji na sredino vrtinca položimo kandirano češnjo ali pa testo potresite s prazničnim posipom in/ali grobim sladkorjem.

4. Korak

Oblikovane piškote hladimo na pekaču med 20 do 30 minut. Medtem segrejte pečico na 180°C. Ohlajene piškote pečemo med 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da ob straneh rahlo porjavijo. Piškoti se bodo razlezli kot vsi piškoti, vendar ne bodo popolnoma izgubili oblike, še posebej, če ste oblikovano testo ohladili. Če so piškoti manjši, bodo vzeli približno 12 minut. Pečene piškote odstranite iz pečice in pustite, da se na pekaču ohlajajo še 5 minut, preden jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno