1
V električnem mešalniku fino zmeljemo Oreo piškote. 1 – 2 žlici zmletih piškotov shranimo v posebno posodo in vmešamo cimet.
2
Večji preostanek zmletih Oreo piškotov zmešamo s kremnim sirčkom, bučnim pirejem, muškatnim oreščkom, klinčki in ingverjem. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Posodo z mešanico pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za približno 30 minut, da se zmes ohladi.
3
Ko je mešanica ohlajena si pomagamo z žličko ali zajemalko za sladoled in iz mase oblikujemo kroglice v premeru približno 2 cm.
4
Pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem in na pekač položimo kroglice.
5
Nato pripravimo obliv za kroglice. Nad vodno kopeljo stopimo temne čokoladne kapljice, da dobimo gladko in tekočo čokolado. Kroglice pomakamo v čokolado in okrasimo z mešanico mletih oreo piškotov in cimeta, ki smo jo shranili na začetku. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
6
Kroglice postavimo v hladilnih čez noč, da se dobro ohladijo.