Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse z okusom kave

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
cokoladni mousse z okusom kave

Kako pripraviti odličen čokoladni mousse z okusom kave? Pripravili smo odličen recept za čokoladni mousse z okusom kave.


BAM temna čokolada
 vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem ter ravno prav grenko-sladkem okusu.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse z okusom kave

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in mešamo dokler ne postane lepo gladka, svilnata. Odstranimo z ognja oz. z vodne kopeli in pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi. Vendar mora biti še vedno lepo tekoča. Ta čas, ko se čokolada hladi, ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem vsaj 5 minut na najvišji hitrosti, da nastane lepa, gosta in puhasta krema. Beljake stepemo s ščepcem sladkorja v sneg.
2. Korak K nekoliko ohlajeni čokoladi dodamo žlico kuhane močne kave, in vmešamo z lopatko rumenjake. Mešamo z občutkom in vse dokler se rumenjaki in čokolada popolnoma ne zmešajo.
3. Korak In zadnja, najpomembnejša faza: k čokoladi z lopatko in zelo počasi vmešamo sneg iz beljakov. Mešamo tako, da dvigujemo maso od spodaj navzgor, da vnesemo v čokolado čim več zraka in da bo mousse lepo rahel. Mousse nalijemo v manjše posodice in ga damo za vsaj 6 ur v hladilnik. Preden mousse postrežemo, ga po vrhu posipamo s temnim kakavom in obložimo s sadjem ali stepeno sladko smetano.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno