BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse z okusom kave

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
cokoladni mousse z okusom kave

Kako pripraviti odličen čokoladni mousse z okusom kave? Pripravili smo odličen recept za čokoladni mousse z okusom kave.


BAM temna čokolada
 vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem ter ravno prav grenko-sladkem okusu.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse z okusom kave

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in mešamo dokler ne postane lepo gladka, svilnata. Odstranimo z ognja oz. z vodne kopeli in pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi. Vendar mora biti še vedno lepo tekoča. Ta čas, ko se čokolada hladi, ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem vsaj 5 minut na najvišji hitrosti, da nastane lepa, gosta in puhasta krema. Beljake stepemo s ščepcem sladkorja v sneg.
2. Korak K nekoliko ohlajeni čokoladi dodamo žlico kuhane močne kave, in vmešamo z lopatko rumenjake. Mešamo z občutkom in vse dokler se rumenjaki in čokolada popolnoma ne zmešajo.
3. Korak In zadnja, najpomembnejša faza: k čokoladi z lopatko in zelo počasi vmešamo sneg iz beljakov. Mešamo tako, da dvigujemo maso od spodaj navzgor, da vnesemo v čokolado čim več zraka in da bo mousse lepo rahel. Mousse nalijemo v manjše posodice in ga damo za vsaj 6 ur v hladilnik. Preden mousse postrežemo, ga po vrhu posipamo s temnim kakavom in obložimo s sadjem ali stepeno sladko smetano.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno