
Sestavine:
- 100g BAM temne čokolade
- 3 jajca
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 2 žlici BAM kakava za peko
- 1 žlička cimeta
- gozdni sadeži
- 1 žlica amareta
- 2 žlici kave
Navodila za uporabo:
1
Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in mešamo dokler ne postane lepo gladka, svilnata. Odstranimo z ognja oz. z vodne kopeli in pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi. Vendar mora biti še vedno lepo tekoča. Ta čas, ko se čokolada hladi, ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem vsaj 5 minut na najvišji hitrosti, da nastane lepa, gosta in puhasta krema. Beljake stepemo s ščepcem sladkorja v sneg.
2
K nekoliko ohlajeni čokoladi dodamo žlico kuhane močne kave, in vmešamo z lopatko rumenjake. Mešamo z občutkom in vse dokler se rumenjaki in čokolada popolnoma ne zmešajo.
3
In zadnja, najpomembnejša faza: k čokoladi z lopatko in zelo počasi vmešamo sneg iz beljakov. Mešamo tako, da dvigujemo maso od spodaj navzgor, da vnesemo v čokolado čim več zraka in da bo mousse lepo rahel. Mousse nalijemo v manjše posodice in ga damo za vsaj 6 ur v hladilnik. Preden mousse postrežemo, ga po vrhu posipamo s temnim kakavom in obložimo s sadjem ali stepeno sladko smetano.