BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni liker brez pudinga

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
cokoladni liker brez pudinga je okusna in vsestranska vedno bolj priljubljena doma pripravljena alkoholna pijaca

Čokoladni liker brez pudinga je okusna in vsestranska vedno bolj priljubljena doma pripravljena alkoholna pijača. Narejena je tako, da za osnovno uporabimo alkohol, na primer brandy ali vodka, v katerega vmešamo čokolado. Rezultat bo bogata, kremasta in dekadentna pijača z okusom čokolade. Težko se ji bo upreti!


Kaj pa sestavine?

Ena od ključnih sestavin čokoladnega likerja je seveda kakav v prahu, ki je surovina za izdelavo čokolade. Kakav je bogat z antioksidanti in je povezan s številnimi koristmi za zdravje, vključno z boljšim zdravjem srca in manjšim tveganjem za nekatere vrste raka. Pri izdelavi čokoladnega likerja se uporablja visokokakovosten kakav, da se zagotovi najboljši možni okus.

Druga pomembna sestavina čokoladnega likerja je alkohol. Vrsta uporabljenega alkohola se lahko razlikuje glede na želeni okus in želeno jakost likerja. Brandy je priljubljena izbira, saj je narejen iz vina in ima sadni, cvetlični okus, ki se dobro dopolnjuje s čokolado. Vodka pa je nevtralno žganje, iz katerega lahko pripravimo lažji in bolj gladek liker.

Čokoladni liker lahko uživamo samostojno, ohlajenega ali z ledom, ali pa ga uporabimo za dodajanje okusa različnim koktajlom. Eden od priljubljenih načinov uporabe čokoladnega likerja je čokoladni martini, ki ga pripravimo z mešanjem vodke, čokoladnega likerja in smetane ali mleka.

Drug priljubljen koktajl je čokoladni cordial, ki ga pripravimo z mešanjem čokoladnega likerja z žganjem, kot sta gin ali viski.

Recept za čokoladni liker je lahko preprost, saj se v alkohol vmeša kakav v prahu, lahko pa je tudi bolj zapleten, ker mu dodamo smetana ali mleko, vanilijo in različne začimbe, da se ustvari edinstven profil okusa.

Pripravimo lahko tudi domači čokoladni liker, ki bo navdušil ljubitelje ruma.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni liker brez pudinga

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V velikem loncu stepemo sladkor in kakav v prahu, nato dodamo mleko in smetano ter dobro premešamo.

2. Korak

Ko se sestavine dobro povežejo, temperaturo lonca med nenehnim mešanjem znižamo na srednjo temperaturo in počasi kuhamo še 5 minut.

3. Korak

Lonec odstavimo z ognja in pustimo, da se vsebina ohladi. Ko se ohladi, dodamo vodko in čokoladno zmes popolnoma premešamo. Prelijemo v steklenico in postavimo v hladilnik, da se ohladi, to bo trajalo približno tri ure.  Pred postrežbo dobro pretresemo. Okusno postrežemo tudi z ledom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,39 €
Skupaj:
12,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno