Sestavine:
- 115 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 70 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- ščepec soli
- 190 g večnamenske moke
- 180 g BAM temne termostabilne čokolade
Ste tudi vi velik oboževalec ameriških čokoladnih piškotov, ki jim mnogi po domače pravijo tudi čokoladni kukiji? Jih radi pripravite sami ali jih raje kupite v najbližji trgovini? Če je vaš odgovor slednji, potem preprosto morate preizkusiti naš preprost čokoladni recept za ta nadvse slasten prigrizek!
Preden se lotite peke piškotov, si preberite nekaj naših nasvetov, ki vam bodo pomagali pripraviti ta slasten čokoladni prigrizek:
Stopljeno maslo je ključen korak do uspeha.
V kombinaciji s sladkorjem bo pričaralo čudovit karamelni okus, brez katerega pri čokoladnih kukijih ne gre, hkrati pa bo poskrbelo za pravo strukturo piškotov.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Testo pred peko dobro ohladite.
S tem boste pomagali maslu, da se zopet strdi, zaradi česar bodo čokoladni kukiji lepo narasli. Za nameček bodo na zunaj bolj hrustljavi, sredica pa bo prijetno mehka.
Uporabite čokoladne kapljice.
Uporabite lahko le mlečno, temno ali belo čokolado, lahko pa vsakega po malem in tako poskrbite, da bodo čokoladni kukiji še bolj zanimivi na pogled.