Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni Cupcakes s cheesecake polnilom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
cokoladni cupcakes s cheesecake polnilom

BAM Temna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem ter ravno prav grenko-sladkem okusu. Čokolada? Mini kolački? Cheesecake polnilo? Potem je ta recept prav zate!

ČOKO tip: sestavine za cheesecake lahko nadomestite tudi z že pripravljeno mešanico za cheesecake.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni Cupcakes s cheesecake polnilom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo Cupcakes kolačke. Pečico segrejemo na 180˙C. Pripravimo pekač za muffine ali silikonske modelčke za muffine ter jih namastimo s poljubno maščobo (maslo, kokosovo olje).
2. Korak 85 g temnnih čokoladnih kapljic za kolačke stopimo nad vodno kopeljo in mešamo dokler ni čokolada popolnoma stopljena.
3. Korak Medtem v srednje veliki posodi zmešamo moko, sodo bikarbono in sol.
4. Korak V večji posodi penasto zmešamo sladkor, olje, jajce in vanilijev ekstrakt. Vmešamo stopljeno čokolado in premešamo. Postopoma vmešamo še moko in vodo. Testo mora biti bolj tekoče.
5. Korak Pripravimo polnilo. Z električnim mešalnikom zmešamo kremni sirček, sladkor, jajce in sol, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo še temne čokoladne kapljice za polnilo.
6. Korak Začnemo z vnašanjem testa v pekač za muffine. Vsako jamico napolnemo do polovice s testom. Nato na vsak kupček testa nadevamo po 1 žlico mase za nadev. Preostanek testa nanesemo še nad nadev. Pečemo 20 do 25 minut oziroma dokler niso kolački pečeni. Namig: Ali so naši kolački pečeni preverimo tako, da zarinemo zobotrebec v sredino kolačka in v kolikor le-ta ostane čist, ko ga vzamemo ven so kolački pečeni!
7. Korak Ko so kolački pečeni in še vroči posujemo po njih preostanek temnih čokoladnih kapljic za kolačke (85 g). Pustimo 5 minut, da se čokolada raztopi in jo razmažemo po površini kolačka.
8. Korak Postrežemo še toplo ali ohlajeno!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno