Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna dobrota, ki se ji ne boste mogli upreti!

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
cokoladna dobrota ki se ji ne boste mogli upreti

Tudi vi spadate med tiste čokoholike, ki obožujejo čokoladne torte, a se njihove izdelave ne upajo lotiti sami doma? Potem je spodnji recept za izvrstno čokoladno torto, ki jo je povsem enostavno pripraviti, kot nalašč za vas!

Pripomočki:

- ponev

- džezva

- večja ognjevarna posoda

- plastična posoda

- ročna metlica

- papir za peko

- pekač

- zobotrebec

- manjša ognjevarna posoda

- pokrovka

- kuhalnica

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna dobrota, ki se ji ne boste mogli upreti!

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 225 g polsladke čokolade v kapljicah
  • 1 skodelica smetane za stepanje

Navodila za uporabo:

1. Korak V ponvi segrejte maslo in kavna zrna raztopite v 3,5 dl vrele vode.
2. Korak Segreto maslo, čokolado in vročo kavo mešajte v ognjevarni posodi, da se sestavine povsem enakomerno premešajo med sabo. Z ročno metlico dodajte še sladkor, dokler se ta povsem ne prepoji z ostalimi sestavinami. Dodajte še ročno stepena jajca in vanilijev ekstrakt ter stepajte toliko časa, da se vse sestavine temeljito zmešajo med sabo.
3. Korak V plastični posodi posebej zmešajte še večnamensko moko, pecilni prašek, kakav v prahu in dodajte ščepec soli ter mešanico z ročno metlico stepite skupaj s čokoladno mešanico v drugi posodi. Opazili boste, da je testo na tej stopnji še tekoče, zato se nikar ne ustrašite, da ste preskočili katerega izmed korakov.
4. Korak S papirjem za peko obložite pekač in vanj zlijte testo. Pecite na temperaturi 170 °C približno eno uro. Če je torta pečena, preverite z zobotrebcem tako, da ga zapičite v sredino testa. Če se na zobotrebcu nahajajo koščki testa, potem testo še ni pečeno. Če pa je zobotrebec popolnoma suh ali se na njem nahaja zelo malo suhih koščkov testa, je testo pečeno. Počakajte približno 20 minut, potem testo vzemite iz pečice, da se popolnoma ohladi.
5. Korak Medtem ko se testo ohlaja, lahko pripravite čokoladno kremo, s pomočjo katere bo vaša čokoladna dobrota postala popolna. Smetano za stepanje v manjši ognjevarni posodi na štedilniku s kuhalnico občasno premešajte in počakajte, da zavre. Takoj, ko se vrenje prične, posodo odstranite s štedilnika in vanjo stresite čokoladne kapljice ter mešajte, dokler niso vse kapljice prekrite s smetano.
6. Korak S pokrovko pokrijte nastalo zmes, da v posodi zadržite toploto. Pustite stati 5 minut. Nato posodo odkrijte in z metlico na sredini posode mešajte čokoladne kapljice. Prenehajte, ko zmes postane popolnoma gladka in se spremeni v žametno čokoladno kremo. Pustite stati na sobni temperaturi (približno 20 °C) 15 minut, nato lahko pričnete z okraševanjem torte.
7. Korak Izdelava čokoladne torte ni tako zahtevna, kot se morda zdi na prvi pogled. Še več, njena priprava je lahko povsem preprosta in primerna tudi za čiste začetnike v kuhinji. Dodatna prednost je, da tale izvrstna in hitro pripravljena čokoladna dobrota na hladnem zdrži tudi do 5 dni. Seveda je to odvisno tudi od tega, če se ji boste uspeli upreti. Pa dober tek!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno