Cimetove rolice
Čas priprave:
2 uri 20 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
14
|
|
Tu je recept za te velike, puhaste, mehke in izjemno okusne cimetove rolice. Ko se poslovimo od kratkih rokavov in visokih temperature je čas za pripravo cimetovih rolic. No, ja... Cimetove rolice lahko pripravimo kadarkoli, a zaradi božanskega vonja po cimetu na njih pomislimo ravno v zadnjih prazničnih mesecih leta.
Kateri kvas je najboljši za cimetove zvitke + kako vedeti, kdaj je kvas aktiviran?
Najprej je pomembno vedeti, da lahko izbirate med dvema vrstama kvasa:
- Aktivni suhi kvas: to vrsto kvasa je treba raztopiti v tekočini ali tako imenovani "vzhajati", preden ga dodamo k ostalim sestavinam. Da je ta vrsta kvasa aktivirana, boste vedeli da, ko se v tekočini, v kateri ste kvas raztopili začnejo pojavljati majhni mehurčki.
- Instant kvas: znan tudi kot hitro vzhajani kvas. Dodamo ga lahko v testo, ne da bi bilo potrebno "vzhajanje", zato vam ni treba sedeti in opazovati kvasa, da bi se prepričali, kdaj začne delati mehurčke. Vseeno sice priporočamo, da ga raztopite v malo mleka in sladkorja, da se tako lažje sproži.
Ne glede na to, kateri kvas uporabljate, je pomembno, da ga dodate v toplo mleko. Obema kvasovkama lahko dodate tudi malo sladkorja, da se kvasovke lažje aktivirajo.
BAM nasvet: Da bodo cimetove rolice ostale mehke in puhaste, bo poskrbela uporaba moke za kruh.
Cimetove rolice lahko pripravimo še na drugačne načine. Nekaj idej spodaj:
Sestavine recepta so primerna za devet cimetovih rolic v pekaču 23 cm x 23 cm.