Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Cimetove rolice

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
tu je recept za te velike puhaste mehke in izjemno okusne cimetove rolice

Tu je recept za te velike, puhaste, mehke in izjemno okusne cimetove rolice. Ko se poslovimo od kratkih rokavov in visokih temperature je čas za pripravo cimetovih rolic. No, ja... Cimetove rolice lahko pripravimo kadarkoli, a zaradi božanskega vonja po cimetu na njih pomislimo ravno v zadnjih prazničnih mesecih leta.

Kateri kvas je najboljši za cimetove zvitke + kako vedeti, kdaj je kvas aktiviran?

Najprej je pomembno vedeti, da lahko izbirate med dvema vrstama kvasa:

  • Aktivni suhi kvas: to vrsto kvasa je treba raztopiti v tekočini ali tako imenovani "vzhajati", preden ga dodamo k ostalim sestavinam. Da je ta vrsta kvasa aktivirana, boste vedeli da, ko se v tekočini, v kateri ste kvas raztopili začnejo pojavljati majhni mehurčki. 
  • Instant kvas: znan tudi kot hitro vzhajani kvas. Dodamo ga lahko v testo, ne da bi bilo potrebno "vzhajanje", zato vam ni treba sedeti in opazovati kvasa, da bi se prepričali, kdaj začne delati mehurčke. Vseeno sice priporočamo, da ga raztopite v malo mleka in sladkorja, da se tako lažje sproži. 

Ne glede na to, kateri kvas uporabljate, je pomembno, da ga dodate v toplo mleko. Obema kvasovkama lahko dodate tudi malo sladkorja, da se kvasovke lažje aktivirajo.


BAM nasvet: Da bodo cimetove rolice ostale mehke in puhaste, bo poskrbela uporaba moke za kruh.

Cimetove rolice lahko pripravimo še na drugačne načine. Nekaj idej spodaj:


Sestavine recepta so primerna za devet cimetovih rolic v pekaču 23 cm x 23 cm.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cimetove rolice

  • Čas priprave: 2 uri 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 180 ml mlačnega mleka
  • 2 ¼ čajne žličke hitro vzhajajočega ali aktivnega kvasa
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce in 1 rumenjak, sobne temperature
  • 55 g neslanega zmehčanega masla
  • 400 g krušne moke
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 135 g rjavega sladkorja
  • 1 ½ žlice mletega cimeta
  • 55 g neslanega zmehčanega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak

Mleko segrejemo. To lahko naredimo tako, da ga damo v skledo, ki je primerna za segrevanje v mikrovalovni pečici, in ga 40-45 sekund segrevamo. Toplo mleko prenesemo v skledo električnega mešalnika in nanj posujemo kvas. Dodamo sladkor, jajce, rumenjak in stopljeno maslo. Mešamo, dokler se vse sestavine dobro povežejo. Nato z leseno žlico vmešamo še moko in sol, dokler se ne začne oblikovati testo.

2. Korak

Na kuhinjskega robota namestimo kavelj za testo in ga na srednji hitrosti gnetemo 8 minut. Če kuhinjskega robota nimamo ali ge ne želimo uporabliti, lahko testo z rokami gnetemo 8-10 minut na dobro pomokani površini. Rezultat mora biti v obeh primerih enak; testo se mora oblikovati v lepo kepo in biti rahlo lepljivo. Če je preveč lepljivo (kar pomeni, da se drži dna mešalnika), dodamo še 2 žlici krušne moke.

3. Korak

Kroglo testa prenesemo v dobro naoljeno skledo, pokrijemo s plastično folijo in toplo brisačo. Pustimo, da testo vzhaja 1 uro do 1,5 ure ali dokler se ne podvoji. To je lahko več ali manj časa, odvisno od vlažnosti in temperature. Ko se testo podvoji, ga prenesemo na dobro pomokano površino in razvaljamo v pravokotnik. Testo premažemo z zmehčanim maslom, pri čemer pustimo 0,5 cm prostora na skrajni strani testa.

4. Korak

V manjši skledi zmešamo rjavi sladkor in cimet. Z rokami potresemo mešanico po maslu, nato pa mešanico rjavega sladkorja vtremo v maslo. Testo tesno zvijemo, začnemo z krajšo stranjo in ga položimo s šivom navzdol, pri tem pa pazimo, da čim bolje zatesnimo robove testa. Verjetno bomo morali na koncih testa odrezati približno centimeter, saj konci ne bodo tako polni cimetovega sladkorja, kot bi si želeli.

5. Korak

Z nazobčanim nožem ali nitko jih narežite na 2,5 cm velike rolice. Dobiti moramo devet velikih kosov. Cimetove rolice položimo v namaščen pekač 23 cm x 23 cm. Pokrijemo s plastično folijo in toplo brisačo ter ponovno pustimo vzhajati 30-45 minut.

6. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Odstranimo plastično folijo in brisačo ter cimetove rolice pečemo med 20 do 25 minut ali dokler se na robovih rahlo ne zlato rjavo zapečejo. Želimo jih malo premalo speči, da ostanejo v sredini mehki, zato želimo, da so le rahlo zlato rjavi. Preden jih premažemo z glazuro, jih pustimo, da se ohladijo, ohlajajo naj se med 5 do 10 minut.

Nato pripravimo glazuro. V skledi električnega mešalnika zmešamo kremni sir, maslo, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto. Stepamo, dokler zmes ni gladka in puhasta. Premažemo cimetove rolice in jih takoj postrežemo. Pa dober tek.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno