1
V veliko, globoko ponev ali lonec nalijemo 2 do 3 cm olja. Olje segrejemo na 190°C.
Medtem v srednjo skledo presejemo moko in začimbe. V plitvi skledi zmešajte 3/4 količine sladkorja in dve žlički cimeta. V majhni ponvi na srednjem ognju zavremo jabolčni cider, maslo, rjavi sladkor, sol in BAM vanilijevo pasto. Dodamo mešanico moke in močno premešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Zmes bo gosta. Pustimo, da se nekoliko ohladi.
2
Počasi vmešamo jajce in dobro stepemo. Zmes mora biti sijoča in dokaj gosta.
Testo pospravimo v dresirno vrečko, opremljeno z zvezdasto konico. Preizkusimo, če je olje dovolj vroče: churro mora plavati na vrhu olja in porjaveti na spodnji strani v približno 30 sekundah. Po potrebi prilagodimo toploto olja. Iz pripravljene mase pripravimo še preostale churrose.