Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cheesecake z orehi in brusnicami

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
cheesecake z orehi in brusnicami

Popolnoma kremne, rahlo oreščaste in nadvse slastne, te cheesecake kocke z orehi in brusničnim pirejem. Kombinacija okusov zagotovo popelje v zimske čase, za cheesecake pa je tako ali tako že jasno, da to ni več poletna sladica.

Mislim, da se lahko skoraj soglasno strinjamo, da je cheesecake vedno okusna sladica. Mislim pa, da se lahko tudi skoraj soglasno strinjamo, da lahko priprava cheesecake torte pomeni tudi veliko dela.

Obloga pekača za cheesecake. Nato sledi vodna kopel. Nato en kup kremnega sira. Če kar na hitro zaključimo, to zagotovo ni sladica, ki bi jo lahko pripravili med natrpanim tedenskim urnikom. Ne, ne... Kar nadaljujte z branjem, obljubimo, da bo vredno.

Te cheesecake kocke z orehi in brusničnim pirejem bodo popolna jesenska sladica, ki jo lahko pripravimo veliko hitreje kot običajno cheesecake torto, a postreže z razkošnim in aromatiziranim okusom brusnic, pomarančne lupinice in orehovo skorjico.

Ob cheesecake sladico lahko postavimo tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cheesecake z orehi in brusnicami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 170 g svežih ali zamrznjenih brusnic
  • 50 g sladkorja
  • 60 ml vode
  • pomarančna lupinice polovice pomaranče
  • 90 g mletih orehov
  • 150 g mletih piškotov
  • 50 g sladkorja
  • 125 g neslanega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak

Brusnični pire pripravimo tako, da združimo vse sestavine v majhno posodo in kuhamo na zmernem ognju med 8 do 10 minut. Uporabimo metlico ali žlico, da razdrobimo brusnice. Ko so kuhane, postavimo fino mrežasto cedilo na majhno skledo in z lopatko iztisnemo vso tekočino in odstranimo trdne delce. Ohladimo na sobno temperaturo.

2. Korak

Pečico segrejemo na 160°C. Pekač 20x20 cm obložimo s papirjem za peko. V kuhinjskem robotu zmešamo orehe, piškote in sladkor. Mešamo, dokler zmes ne postane podobna drobnemu pesku in orehi niso popolnoma zdrobljeni. Prilijemo maslo in mešamo, dokler se sestavine ne združijo. Skorjo trdno in enakomerno potisnemo v pekač.

3. Korak

Medtem v stoječem mešalniku, opremljenim z nastavkom za lopatice, kremni sir stepamo pri srednje nizki hitrosti eno minuto. Kremni sir postrgamo s sten posode pri polovici mešanja. Dodamo crème fraîche, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto ter stepajte 30 sekund.

4. Korak

Postopoma dodajamo jajca in stepamo toliko časa, da bodo popolnoma vmešana. Testo prelijemo čez piškotno skorjo. Po vrhu pokapljamo brusnični pire. Z nabodalom ali palčko naredimo vrtinčni vzorec. Pečemo med 45 do 55 minut. Cheesecake mora biti rahlo napihnjen, vendar ne sme biti zlat.

5. Korak

Pustimo, da se cheesecake hladi še eno uro, preden ga postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi, to bo še približno 3 ure. Nato ga narežemo na ploščice in postrežemo!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno