Sestavine:
- 200 g BAM bele čokolade
- 100 g neslanega masla
- 2 jajci
- 80 g sladkorja
- ščep soli
- 120 g moke
- 100 g mletih pistacij
- 1 žlica BAM pistacijinega namaza
- 1 čajna žlička BAM vanilijeva pasta
Je kdo rekel cake pops s pistacijami? Mi smo! Pistacije so neverjetno vsestranski oreščki izjemnega okusa. Cake pops ali vedno bolj popularne tortice na palčkah s pistacijo so odlična ideja za darilo, lahko postanejo prigrizek na poti ali pa jih postrežemo kar ob aperativu.
Odločili smo se, da s tem receptom eleganten okus pistacij in bele čokolade iz torte spremenimo v cake popse.
Trike in nasvete, kako pripraviti slavne tortice na palčkah, najdete tukaj.
Ob cake pops s pistacijo lahko postavimo tudi:
BAM belo čokolado skupaj z maslom raztopimo s pomočjo vodne kopeli. Mešamo, dokler zmes ni gladka. Pustimo, da se stopljena čokolada malo ohladi.
V skledo damo jajca, sladkor, vanilijevo pasto in sol in mešamo toliko časa, da zmes postane svetlejše barve. Vmešamo stopljeno čokolado in BAM pistacijin namaz. Zmešamo še moko in pistacije in dobljeno zmes vmešamo k masi s sladkorjem in jajci.
Pripravljeno zmes v pečici ogreti na 200°C pečemo 15 minut. Nato pečeno testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi. Ko se testo malo ohladi, ga vzamemo iz pekača, prevrnemo na rešetko in pustimo, da se tam ohladi do konca.
Pripravljenemu testu obrežemo trd, suh rob, ostalo nadrobimo v skledo in oblikujemo približno 20 kroglic enake velikosti. BAM belo čokolado stopimo. Lesena nabodala (približno 1 cm globoko) pomočimo v stopljeno čokolado. Na lesena nabodala zdaj namestimo biskvitno kroglico, jo oblijemo z belo čokolado in postavimo na stojala za cake popse.
Okrasimo po želji. Če cake pops okrasimo s čokoladnimi kroglicami ali čokolasnimi ostružki, to naredimo takoj, da se le-ti še takoj prilepijo na še rahlo stopljeno čokolado.