
Sestavine:
- 450 g kremnega sira
- 200 g sladkorja
- 3 jajca
- 250 ml sladke smetane
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
- 30 g moke
Basque cheesecake poznan tudi kot San Sebastian cheesecake, je priljubljena slaščica, ki izvira iz čudovite baskovske regije v Španiji.
Ta posebna slaščica je osvojila srca ljudi po vsem svetu zaradi svoje rustikalne teksture, kremaste notranjosti in bogatega okusa.
Za pripravo sladice potrebujete le nekaj osnovnih sestavin: kremni sir, jajca, sladkor, smetano, moko in vanilijevo pasto. Sestavine združite v harmonično mešanico, ki jo spečete pri visoki temperaturi. Rezultat je presenetljiva kombinacija hrustljave skorje in nežne, kremne notranjosti, ki kar vabi k novemu grižljaju.
Basque cheesecake je sladica, ki jo lahko postrežete ob kavi ali čaju, ali pa jo obogatite s svežim sadjem, stepeno smetano, sladoledom ali razkošnimi prelivi.
Priprava je preprosta in nezahtevna, brez potrebe po zapletenih korakih ali dolgotrajnem hlajenju. Kljub preprostosti pa je rezultat resnično očarljiv in okusno zadovoljujoč, kar bo zagotovo navdušilo vse ljubitelje sladkih užitkov.
Pripravite se na nepozabno kulinarično popotovanje po baskovski tradiciji.
RECEPT: Velikonočni cheesecake trufli z ruby čokolado
BAM nasvet: Za še večji užitek pripravljene cheesecake sladice jo dopolnite s čudovitimi BAM prelivi. Poskusite preliv z mangom ali pasijonko za osvežujočo noto ali pa se prepustite sladkosti s karamelnim prelivom. S temi okusnimi dodatki boste še bolj uživali v kremnem okusu cheesecake-a.