BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

BAM čokoladna torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
preprosta a odlicna in vsem dobro znana torta z okusom cokolade in lesnikov ki jo obozujejo otroci in odrasli primerna za vse priloznosti se posebej takrat ko za peko nimamo veliko casa

Preprosta, a odlična in vsem dobro znana torta z okusom čokolade in lešnikov, ki jo obožujejo otroci in odrasli. Primerna za vse priložnosti, še posebej takrat, ko za peko nimamo veliko časa. Za poln lešnikov okus sem uporabila BAM lešnikov namaz s kakavom, ki vsebuje kar 50 % praženih lešnikov. Za bolj svežo in poletno različico torte pa lahko v kremo potisnemo sveže jagodičevje ali dodamo sadni insert.


Recept je del BAM knjige receptov: Torte.


Sestavine so primerne za osem kosov čokoladne torte, spečemo pa jih v pekaču premera 18 cm.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

BAM čokoladna torta

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 1 dl mleka
  • 30 g instant kakava

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

2. Korak

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi; sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom s kakavom. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.

3. Korak

Biskvit prerežemo na dva enaka diska; zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo s slabo polovico kreme in gladko poravnamo. Na sredino položimo manjši biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo. Najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.

4. Korak

Čokolado z namazom stopimo nad paro in nekoliko ohladimo. Prelijemo in premažemo jo po ohlajeni kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,13 €
Skupaj:
28,17 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno