1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak
Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi; sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom s kakavom. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.
3. Korak
Biskvit prerežemo na dva enaka diska; zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo s slabo polovico kreme in gladko poravnamo. Na sredino položimo manjši biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo. Najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.
4. Korak
Čokolado z namazom stopimo nad paro in nekoliko ohladimo. Prelijemo in premažemo jo po ohlajeni kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.