Babičina torta
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
15
|
|
Babičina torta je klasična toskanska sladica. Babičina torta je sestavljena iz krhkega dna pripravljenega iz krhkega testa s pinjolami, ki obdaja mehak nadev iz kreme in izdatnim posipom sladkorja v prahu.
Po zgodbi naj bi se babičina torta rodila iz domišljije florentinskega kuharja. Gostje so ga izzvali, da ustvari novo sladico z le nekaj sestavinami. Izziv sprejet in pred vami je recept za babičino torto, ki vsebuje le nekaj sestavin, a je kljub temu zelo okusna. Od preproste torte se babičina torta loči po robu, ki mora biti visok vsaj pol centimetra in plast krhkega testa, ki pokrije torto.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Popolna torta, ki jo lahko pojeste kot prigrizek, lahko si jo privoščite kot energije poln zajtrk ali kot je to najpogosteje: kot sladico po koncu obroka. Lahko jo pripravite tudi kot darilo za rojstni dan ali postrežete kot sladico za rojstni dan.
Babičina pita je sestavljena iz krhkega testa, zato zanjo veljajo enaka pravila kot za pripravo testa jabolčne pite. Trike in nasvete najdete tukaj.