Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Strašne slaščice za Halloween: 8 Kreativnih idej za noč čarovnic

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
strasne slascice za halloween: 8 kreativnih idej za noc carovnic
Danes je Halloween priložnost za zabavo, ustvarjalnost in sladkanje, zato smo pripravili seznam osupljivih idej za slaščice, ki bodo navdušile tako mlade kot stare.

Halloween, praznik, ki je prišel iz Amerike, ampak ga v Evropi vedno bolj praznujemo, je pred vrati. Ta čarobni praznik nas popelje v svet čarovnic, duhov, vampirjev in drugih strašnih bitij, ki se prebujajo iz teme, da bi nas prestrašili. Halloween se praznuje 31. oktobra in izvira iz starodavnega keltskega praznika Samhain, ki je označeval konec poletja in začetek temnih zimskih dni.


Danes je Halloween priložnost za zabavo, ustvarjalnost in sladkanje, zato smo pripravili seznam osupljivih idej za slaščice, ki bodo navdušile tako mlade kot stare.


1. RECEPT: Halloween Mufini


Halloween mufini so odlična izbira za pričetek seznama, saj so enostavni za pripravo in omogočajo veliko prostora za kreativnost. Uporabite BAM črn kakav in BAM pomarančno čokolado za nor kontrast. Z nekaj domišljije lahko ustvarite mufine, ki bodo resnično šokirali vaše goste.


2. RECEPT: Browniji s Pomarančno Čokolado


Browniji so vedno priljubljena slaščica, a za Halloween lahko dodate malce strašljivega okusa. Pripravite marmornate brownije, ki ste jim dodali pomarančno čokolada. S svojo naravno aromo in izrazito oranžno barvo bo zagotovo navdušila vse prisotne.


3. Grozljive oči


Grozeče oči so ena izmed najbolj preprostih, a hkrati učinkovitih idej za Halloween slaščice. Uporabite donate ali čokoladne kekse kot osnovo in na sredino postavite čokoladno lešnikovo kremo. Nato dodajte oči iz žele bombonov ali sladkarij, ki so na voljo v trgovini. Te sladice bodo vaše goste zagotovo prestrašile.


4. Sladke Buče


Za tiste, ki radi ustvarjate, so sladke buče popolna izbira. Uporabite mandarine in jih olupite, nato pa jih na vrhu okrasite z rezljanim korenom, da dobite videz buč. Namesto korena lahko uporabite tudi listnati peteršilj za dodaten učinek. Vaši gostje bodo zagotovo navdušeni nad to zdravo in kreativno idejo.


5. Krvavi Jabolčni Mafini


Krvavi jabolčni mafini so idealna izbira za tiste, ki želijo dodati malo strašljivega okusa v svoje slaščice. Pripravite običajne jabolčne mafine in jih prelijte s češnjevim sirupom ali jagodno omako. Na vrhu dodajte krvave kapljice s pomočjo rdečega barvila za živila in pletilne igle. Ta krvava podoba bo zagotovo pritegnila pozornost.


6. RECEPT: Hrustljave Mumije

Hrustljave mumije so zabavna in okusna slaščica za Halloween. Ti slastni hrustljavčki v obliki mumij so izdelani iz hrustljavih riževih kosmičev, oblitih s stopljeno belo čokolado, kar ustvari privlačen povoj okoli "mumije".


7. Sladki čarovniški klobuki


Sladki čarovniški klobuki so še ena zabavna in preprosta ideja za Halloween. Uporabite stožčaste krofe ali čokoladne stožce kot osnovo za klobuke in jih prelijte s črno čokolado. Dodajte pas, narejen iz oranžnega traku, in zvezdo na vrh, da dobite popoln izgled čarovniškega klobuka. Vaši gostje bodo uživali v tem čarobnem okusu.


8. Grozljive pajkove mreže


Grozljive čokoladne pajkove mreže so preprosta slaščica za Halloween, ki jo pripravite tako, da stopite čokoladne ploščice, jih nato vlijete v plastično vrečko, skozi majhno luknjo iztisnete tanko čokoladno mrežo na peki papir ali silikonsko podlogo ter počakate, da se strdi. Ko je čokoladna mreža trdna, jo previdno odstranite in uporabite za okrasitev vaših Halloween slaščic.


Noč čarovnic je odlična priložnost za ustvarjalno pripravo slaščic, ki bodo navdušile vaše goste. Z našimi osmimi idejami, boste zagotovo pripravili nepozabno praznično pojedino.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno