Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kako izboljšati suh biskvit pri torti

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
kako izboljsati suh biskvit pri torti

Nasvet št. 1: Vsaka torta mora biti postrežena pri določeni temperaturi, da ima le ta najboljši možen okus.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste popolnoma sledili receptu, a je bila vaša torta na koncu še vedno suha? Prav hitro se namreč lahko zgodi, da je biskvit naše torte suh in tako torta ni tako dobra, kot bi lahko bila. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih nasvetov, da težavo odpravite. Res je, da se vam bodo morda kateri izmed njih zdeli samoumevni, ampak če jim boste popolnoma sledili, vam zagotavljamo, da bo vaša torta na koncu vedno sočna.

Pekač

Pri peki je pekač lahko še kako pomemben. Dobro izdelan pekač, bo pomagal biskvitu narasti enakomerno, brez ostrih vrhov. Robovi in sredina biskvita bosta tako pečena enako, zato rob ne bo nikoli preveč zapečen. Vedno torej investirajte v kvalitetne pekače.

Prave sestavine

Pazite, da so sestavine, ki jih uporabite res take, kot so navedene v receptu.

Tudi pri tehtanju sestavin bodite pozorni.

Testo bo namreč bolj suho, če boste v maso dali na primer 3 žlice moke več kot je navedeno.

Postopek izdelave

Različne torte imajo različne postopke izdelave, zato bodite pozorni na korake v receptu. Če moramo na primer maslo in sladkor najprej penasto vmešati, tega koraka ne moramo kar izpustiti, saj z mešanjem primešavamo zračne mehurčke, te pa bodo kasneje vplivali na rahlost vašega biskvita. Sama sestava mase tako lahko zelo vpliva na sočnost, torej je zopet potrebno skrbno sledenje receptu.

Čas pečenja

Čas peke, je verjetno tisti, ki najbolj vpliva na suhost torte. Veliko receptov podaja nasvet, da biskvit pečite dokler ni zapičen zobotrebec v torto čist.

Vseeno pa tako lahko biskvit spečemo preveč, zato je bolje, če se na testnem zobotrebcu še vedno nahaja nekaj delcev biskvita, saj se bo biskvit zaradi vročine pekača delno pekel še naprej, po tem ko ga vzamemo iz pečice.

Ohlajanje

Hlajenje torte kar v pekaču postavljenem na mrežo za hlajenje, omogoča pravilno kroženje zraka. Odvijanje torte ob pravem času pospeši uhajanje vročine, kar prepreči negativne učinke na testo. Če ste mislili, da je biskvit pečen s tem ko ga vzamete iz pečice, se torej motite. Pravilno ohlajanje in hranjenje biskvita sta namreč prav tako ključnega pomena.

Shranjevanje

Že v prejšnjem nasvetu smo omenili shranjevanje torte, ki je velikega pomena. Če torto predolgo pustimo na zraku, se bo ta seveda začela sušiti. Nekateri recepti svetujejo, da oblate ovijemo v folijo za živila in jih hranimo na sobni temperaturi, dokler jih ne potrebujemo. Pri tem pazite, da so ti dobro oviti in s tem dobro preprečujejo dostop zraka. Hlajenje ni priporočljivo, saj tudi to osuši biskvit naše torte. V primeru, da torto rabimo zamrzniti je dobro, da je le ta napolnjena s filo ter navzven oblita in s tem vsaj malce zaščitena.

Serviranje torte

Vsaka torta mora biti postrežena pri določeni temperaturi, da ima le ta najboljši možen okus. Cheesecake mora biti tako na primer vedno postrežen hladen, maslene torte pri sobni temperaturi, torej vsaka pri specifični temperaturi, saj tudi to vpliva na končen rezultat in sočnost torte. Preden torto servirate torej prej pomislite tudi na temperaturo postrežene torte.

Zaupali smo vam kar nekaj nasvetov in stvari na katere morate biti pazljivi za kar se da dober biskvit vaše torte. Res je, da so nasveti zelo tipični, a vsak izmed njih je še kako pomemben. Če jim boste sledili, bo vaša torta zagotovo odlična.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno