Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Tiramisu torta

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
tiramisu je sladica ki nas tako z vonjem kot okusom popelje na italijanske ulice

Tiramisu torta je torta, ki ponuja sočne plasti kave, vpite v vanilijev biksvit in kremnega nadeva z mascarpone sirom. Tiramisu je sladica, ki nas tako z vonjem kot okusom popelje na italijanske ulice. A, kaj sploh pomeni tiramisu?

»Tiramisu« v italijanščini pomeni »poberi me« ali »razveseli me«, kar več očitno upraviči ime te slastne sladice.

Kaj torej pričakujemo, če se odločimo za pripravo tiramisu torte? Priprava bo ponudila kombinacijo mascarpone sira, espressa in kave. Kavni okusi so skriti med tremi plastmi sočne vanilijeve torte in posuti s pravim kakavom v prahu. 

Ljubtelje tiramisu sladic navduši tudi:

BAM nasvet: tiramisu torti lahko dodamo še žličko ali dve BAM kavno-lešnikovega namaza. S svojim izvrstnim kavno-lešnikovim okusom in zelo kremasto strukturo se odlične obnese na kruhu, palačinkah in je kot nalašč tudi za pripravo okusnih kavnih sladic.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Tiramisu torta

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 120 ml kuhane kave
  • 2 čajni žlički sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C ter namastimo tri pekače za torto premera 15 cm. V veliki skledi za mešanje stepemo zmehčano maslo in olje, dokler se ne povežeta v enotno zmes, to je približno 3 minute.

2. Korak

Olju in maslu počasi dodamo še sladkor in stepemo, dokler zmes ni svetla in puhasta ter postane zelo bledo rumena, približno 3 minute. Postopoma dodamo jajca. Dodamo še BAM vanilijevo pasto. Pri visoki hitrosti stepamo še 3 minute. V ločeni skledi presejemo moko, sol in pecilni prašek. Izmenično mešamo suhe sestavine in pinjenec v 4 sklopih: začnemo s pinjencem in končamo s suhimi sestavinami.

3. Korak

Testo enakomerno razporedimo po pripravljenih pekačih in pečemo 30 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in prestavimo na rešetko za hlajenje, kjer naj se popolnoma ohladi. Medtem ko se biskvit ohlaja, skuhamo kavo in še vročo kavo zmešamo s sladkorjem. Sladkor naj se popolnoma raztopi.

4. Korak

Pripravimo še mascarpone kremo. Mascarpone, BAM vanilijevo pasto in sladkor v prahu zmešamo. Stepamo pri srednji hitrosti, dokler zmes ne postane rahla in puhasta, približno 1 minuto. Pri srednje nizki hitrosti počasi prilivamo gosto smetano. Stepamo, dokler zmes ni gladka in puhasta, približno 2 minuti. Pazimo, da ne stepemo preveč. Če krema postane preveč trda, tekstura ne bo več prava in krema bo razpadla.

5. Korak

Prvo plast torte položimo na krožnik in jo namočimo s prej pripravljenim kavnim sirupom. Čez torto enakomerno nanesemo plast mascarpone nadeva. Ponovimo še z naslednjima dvema biskvitoma. Nato premažemo še zunanjost torte.

6. Korak

Če nam je ostalo še kaj mascarpone nadeva, ga na vrh torte nanesemo z dresirno vrečko. Za zaključek potresemo še z BAM kakavom v prahu. Pred serviranjem hladimo vsaj dve uri.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,13 €
Skupaj:
28,17 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno