BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sočni kokosovi makroni

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
socni kokosovi makroni

Ti kokosovi makroni so tako enostavni, za pripravo potrebujemo le pet preprostih sestavin. Rezultat bo sočna notranjostjo ter hrustljava zunanjost. Ne b bo se jim mogoče upreti! Dobri kokosovi makroni bodo obnoreli vsakega ljubitelja kokosa. Majhni kupčki okusa z intenzivnim okusom kokosa. 

Pri nas sicer poznamo le en izraz za makrone, a v angleškem jeziku sta dva. Priprava makronov (ang. macaron) lahko temelji na osnovi meringe, v slavni obliki francoskega sendviča, pripravljeni z mandljevo moko.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Drugi način priprave (ang. macaroon), tega bomo danes pripravili tudi mi, temelji na osnovi kokosa, običajno so oblikovani v majhne kupčke z žvečljivo strukturo.

Še par BAM nasvetov, da bodo sočni kokosovi makroni uspeli:

  • Za makrone potrebujemo sladkane kokosove kosmiče. Nesladkani se žal ne bodo dobro obnesli.
  • Uporabljate samo beljake. Beljaki so v tem receptu pomembni – makronom dodajo vlago in poskrbijo za strukturo.
  • Posoda, v kateri stepemo jajčne beljake, mora biti popolnoma čiste, suhe in brez ostankov. V nasprotnem primeru beljaki morda ne bodo dosegli čvrstih vrhov.

Če pa so vam bolj všeč sočni makroni s pripravo meringe pa lahko pri pripavi malo pogoljufate in jih pripravite z našo BAM mešanico za makrone.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sočni kokosovi makroni

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo kokosove kosmiče, kondenzirano mleko in BAM vanilijevo pasto, dokler se sestavine dobro ne premešajo. V ločeni skledi zmešamo beljake in sol. Z električnim mešalnikom stepamo, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi. Beljake nežno vmešamo v kokosovo mešanico, dokler se popolnoma ne združijo. Z zajemalko za piškote v velikosti 1 1/2 žlice zajemamo mešanico in jo oblikujemo v kroglice in jih položimo na pripravljen pekač za piškote, vsaj 1-2 cm narazen.
2. Korak Pečemo približno 23-25 ​​minut ali dokler vrhovi ne začnejo postajati zlato rjavi. Pustimo, da se makroni nekaj minut ohlajajo na pekačih, nato jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Če jih pomočimo v stopljeno temno čokolado, pazimo, da so popolnoma ohlajeni. Dno vsakega makrona pomočimo v čokolado, nato pa še v drobljene pistacije. Postavimo nazaj na pekač, da se čokolada strdi. Jejte in uživajte!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,98 €
Skupaj:
53,81 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno