BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sočen čokoladno-malinov cheesecake

 • (1)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 10
socen cokoladno-malinov cheesecake

Hrustljavo čokoladno piškotno dno, kremasta sredica iz kremnega sira in osvežilni malinov nadev. Mmm, se tudi vam že cedijo sline?

Recept za čokoladno-malinov cheesecake

Čokoladno-malinov cheesecake s hrustljavim čokoladnim piškotnim dnom je lahka in okusna sladica, ki bo navdušila še tako zahtevne čokoholike, a se je zaradi preprostega postopka priprave lahko lotijo tudi tisti, ki so v kuhinji še čisti začetniki. Kljub temu, da je sestavljena iz bogatih treh plasti, je namreč njena priprava veliko bolj enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Lahko verjamete, da vam bo vzela le dobrih 20 minut vašega časa?

Pripomočki:
- okrogel pekač premera 26 cm
- sprej proti sprijemanju ali papir za peko
- manjša kozica
- večja kozica
- 2 večji posodi
- 2 manjši posodi
- valjar
- plastična vrečka za shranjevanje živil z zapiralom (opcijsko)
- električni mešalnik
- spatula

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sočen čokoladno-malinov cheesecake

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 10

Sestavine:

 • 1 skodelica smetane za stepanje
 • 225 g kremnega sira
 • 1 skodelica sladkorja v prahu
 • 350 g malin
 • 1 jedilna žlica navadnega sladkorja
 • 2 jedilni žlici vode
 • 5 g želatine v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Medtem, ko v kozici na štedilniku topite maslo, na delovni površini z valjarjem zdrobite piškote. Lahko si pomagate tudi tako, da piškote pred tem stresete v plastično vrečko za shranjevanje živil z zapiralom, saj se boste tako izognili temu, da bi koščki piškotov leteli na vse strani.
2. Korak Okrogel pekač obložite s papirjem za peko, še bolje je, če imate pri roki sprej proti sprijemanju. V večji posodi dobro zmešajte zdrobljene piškote, maslo in kristalni sladkor. Mešanico nato stresite na pekač in enakomerno prerazporedite po dnu pekača. Pecite 8−10 minut pri temperaturi 180 °C, nato počakajte, da se piškotno dno popolnoma ohladi.
1. Korak V manjši posodi z električnim mešalnikom stepite smetano za stepanje. Pazite, da ne bo pretrda, ampak ravno prav stepena. V drugi, večji posodi z električnim mešalnikom skupaj zmešajte kremni sir in sladkor v prahu. Nastalo zmes s spatulo vmešajte skupaj s stepeno smetano in z njo nežno prekrijte ohlajeno piškotno dno. Postavite v hladilnik za vsaj 1 uro.
1. Korak Želatino v prahu stresite v manjšo posodo in jo v skladu z navodili na embalaži namočite v vodi, da nabrekne. Medtem v večji kozici segrevajte maline, vodo in sladkor približno 5 minut oziroma dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Počakajte nekaj minut, da se nadev nekoliko ohladi, nato želatino stopite nad paro in ves čas mešajte ter pri tem pazite, da ne zavre. Vmešajte jo v malinov preliv in tega s spatulo enakomerno razporedite po plasti kreme iz smetane za stepanje in kremnega sira. Postavite v hladilnik za 6–8 ur; najbolje kar čez noč. Čokoladno-malinov cheesecake lahko še nekoliko okrasite s stepeno smetano in zdrobljenimi piškoti (v primeru, da vam jih je še kaj ostalo). Pa dober tek!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno