Mochiji so čarobna japonska sladica, ki že stoletja navdušuje ljubitelje sladkega na Daljnem vzhodu. Te majhne, žvečljive kroglice iz lepljive riževe moke (mochiko) lahko napolniš z različnimi nadevi, od klasičnih sladkih fižolovih past do sodobnih sladolednih polnil, ki ustvarjajo osvežujočo in okusno kombinacijo tekstur in okusov.
V zadnjem času so sladoledni mochiji postali pravi svetovni hit. Ta preprost, a eleganten desert je osvojil srca sladkosnedih s svojo edinstveno kombinacijo kremastega sladoleda in rahlo žvečljivega ovoja. Ena naših najbolj priljubljenih različic je bila z jagodnim sladoledom in jagodnim džemom, ki je s svojo sadno sladkostjo navdušila tako otroke kot odrasle.
Po izjemnih odzivih na sladoledne mochije z BAM jagodnim džemom brez sladkorja smo pripravili novo različico te čudovite sladice - tokrat s pistacijevim sladoledom. Pistacije imajo bogat in nekoliko oreškast okus, ki se odlično poda k kremasti teksturi sladoleda in mehki strukturi mochija. Rezultat je dekadenten in osvežujoč desert, ki bo zagotovo navdušil vse, ki ga bodo poskusili.
V tem receptu smo uporabili BAM mešanico za sladoled, ki omogoča hitro in enostavno pripravo domačega sladoleda. Dodali smo še polovico BAM pistacijevega namaza, kar je sladoledu dalo dodatno globino okusa in čudovito barvo. Ko je sladoled pripravljen in zamrznjen, ga obdamo z mehkim mochijevim testom, obarvanim z zelenim barvilom za živila, da poudarimo pistacijevo tematiko.
Čeprav je postopek priprave mochijev nekoliko daljši, je končni rezultat več kot vreden truda. Sladoledni mochiji s pistacijevim namazom so popoln zaključek vsakega obroka ali osvežilna poslastica za vroče poletne dni. Sledi korakom v receptu in se prepusti ustvarjanju te čudovite sladice, ki bo zagotovo postala ena tvojih najljubših.