Mochi je tradicionalna japonska sladica, narejena iz lepljive riževe moke, znane tudi kot mochiko. Okusna poslastica je znana po svoji mehki, žvečljivi teksturi in je priljubljena po vsem svetu. Izvira iz Japonske, kjer jo tradicionalno pripravljajo med praznovanji in posebnimi priložnostmi, kot so novo leto in poroke. V japonski kulturi ima mochi poseben pomen, saj simbolizira srečo.
Mochi lahko najdeš v različnih okusih in oblikah, pogosto pa ga polnijo s sladkimi nadevi, kot je sladoled, ki doda prijetno osvežitev. V tem receptu ti bomo pokazali, kako pripraviti mochije z BAM mešanico za sladoled ter BAM jagodnim džemom brez dodanega sladkorja, ki te bo zagotovo navdušil.
Poleg tega pa lahko pri polnilu eksperimentiraš z različnimi okusi sladoleda ali džema, kot so vanilijev, čokoladni okus, ali pa sadni okusi, kot so mango in malina. Tako lahko vsakokrat ustvariš drugačno, edinstveno sladico, ki bo navdušila tvoje goste in prinesla košček japonske tradicije v tvoj dom.