Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Sladkorni piškoti s pekan orehi

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 14
    pekani orehi so vedno pogosteje uporabljena sestavina pri pripravi sladic dobro se razumejo s stevilnimi prijetnimi okusi zato jih lahko najdemo v priljubljenih receptih

    Vsi poznamo klasične sladkorne piškote, zato smo se odločili za različico, ki klasične piškote pospremi na novo raven okusa. Dekoracija z aromatično glazuro masla in rjavega sladkorja ne zahteva naprednih slaščičarskih spretnosti, enostavno jo le premažemo čez pripravljene piškote. 

    Pekani orehi so vedno pogosteje uporabljena sestavina pri pripravi sladic. Dobro se razumejo s številnimi prijetnimi okusi, zato jih lahko najdemo v priljubljenih receptih.

    BAM nasvet: Da izboljšamo okus pekan orehov, jih prej popečemo v pečici,. Vse, kar moramo storiti je, da jih razporedimo po pekaču in pečete med 8 do 10 minut. Ko bodo pekan orehi pečeni, vas bodo navdušili s svojim vonjem, Ko se dovolj ohladijo, pražene orehe dobro sesekljamo ali zmeljemo v kuhinjskem robotu.

    Še nekaj receptov za piškote:


    Sestavine recepta so primerne za 24 piškotov.

    Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

    Sladkorni piškoti s pekan orehi

    • Čas priprave: 45 min
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 14

      Sestavine:

      • 150 g pekan orehov
      • 280 g moke
      • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
      • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
      • 1/4 čajne žličke soli
      • 170 g neslanega masla sobne temperature
      • 150 g temnega sladkorja
      • 1 veliko jajce, sobne temperature
      • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste

      Navodila za uporabo:

      1. Korak

      Pečico segrejemo na 150°C. Prepražimo pekan orehe tako, da jih razporedimo po obloženem pekaču in jih pečemo med 8 do 10 minut. Nekaj minut počakamo, da se ohladijo, nato jih sesekljamo z nožem ali s kuhinjskim robotom. Za testo uporabimo približno 90 g, preostanek pa prihranimo za okras.

      2. Korak

      Pripravimo testo za piškote. V srednje veliki skledi stepemo moko, pecilni prašek, cimet in sol. V drugi, večeji skledi pri visoki hitrosti stepemo maslo in rjavi sladkor, dokler ne postaneta povsem gladka in kremasta, vzelo nam bo približno 2 minuti. Dodamo jajce in BAM vanilijevo pasto ter ju pri visoki hitrosti stepamo toliko časa, da se popolnoma povežeta.

      3. Korak

      Suhe sestavine dodamo k mokrim in mešamo pri nizki temperaturi, dokler se ne povežejo. Vmešamo 90 g praženih sesekljanih pekanovih orehov. Testo bo razmeroma mehko. Če se zdi testo premehko in preveč lepljivo za valjanje, dodamo še 1 žlico moke. Testo razdelimo na 2 enaka dela. Vsak del položimo na rahlo pomokan papir za peko. Testo z rahlo pomokanim valjarjem razvaljajamo na debelino približno 0,5 cm. Če se zdi, da je testo preveč lepljivo, uporabimo več moke. Razvaljano testo je lahko poljubne oblike.

      4. Korak

      Eno od razvaljanega testa rahlo posujemo z moko. Na vrh testa položimo kos papirja za peko in nato na papir položimo še drugo razvaljano testo. Pokrijemo s plastično folijo ali aluminijasto folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

      Ko je testo ohlajeno, segrejemo pečico na 180°C (350 °F). S papirjem za peko obložite 2 do 3 velike pekače. Previdno odstranimo zgornji kos testa iz hladilnika. Če se je prilepil na dno, ga z roko podrinimo, da ga lažje odstranimo. Z modelčkom za piškote izrežemo testo v poljubne oblike. Preostalo testo ponovno razvaljajmo in nadaljujemo z rezanjem, dokler ne porabimo vsega testa. Ponovimo z drugim kosom testa.

      5. Korak

      Piškote razporedimo na pekače v razdalji približno 3 centimetrov. Pečemo med 12 do 13 minut ali dokler robovi rahlo ne porjavijo. Piškotke pustimo na pekaču hladiti 5 minut, nato jih prestavimo na rešetko, da se pred okraševanjem popolnoma ohladijo. Ko se piškoti ohladijo, jih ni treba pokriti.

      1. Korak

      Maslo narežemo na koščke in ga položimo v ponev. Maslo med nenehnim mešanjem raztopimo pri srednji temperaturi. Ko se bo maslo stopilo, se bo začelo peniti. Nadaljujemo z mešanjem. Po 5 do 8 minutah bo maslo začelo rjaveti - opazimo, da se na dnu ponve začenjajo oblikovati rahlo rjave pikice, maslo pa bo imelo vonj po oreščkih. Ko maslo porumeni, ga takoj odstranimo z ognja in ohlajamo še 5 minut. Preostale sestavine za glazuro stepamo, dokler ne postanejo gladke.

      2. Korak

      Vrh vsakega piškota takoj potopimo v glazuro ali počakamo med 10 do 15 minut, da se glazura na sobni temperaturi zgosti. Nato jo premažemo z nožem ali lopatko za glazuro. Takoj po nanosu glazure okrasimo s preostalimi popečenimi sesekljanimi orehi. Preliv se po nekaj urah na sobni temperaturi strdi, zato lahko te piškote zlahka zložimo na kupe ali jih celo prevažamo.

      Naroči sestavine z 10% popustom:

      Vrhunski BAM izdelki za peko.

      Popust za izdelke iz recepta - 10%:
      -0,99 €
      Skupaj:
      8,91 €
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Postani slaščičarski mojster

      Postani slaščičarski mojster

      Želim prejeti čoko e-revijo!

      Želim prejeti čoko e-revijo!

      Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno