Vsi poznamo klasične sladkorne piškote, zato smo se odločili za različico, ki klasične piškote pospremi na novo raven okusa. Dekoracija z aromatično glazuro masla in rjavega sladkorja ne zahteva naprednih slaščičarskih spretnosti, enostavno jo le premažemo čez pripravljene piškote.
Pekani orehi so vedno pogosteje uporabljena sestavina pri pripravi sladic. Dobro se razumejo s številnimi prijetnimi okusi, zato jih lahko najdemo v priljubljenih receptih.
BAM nasvet: Da izboljšamo okus pekan orehov, jih prej popečemo v pečici,. Vse, kar moramo storiti je, da jih razporedimo po pekaču in pečete med 8 do 10 minut. Ko bodo pekan orehi pečeni, vas bodo navdušili s svojim vonjem, Ko se dovolj ohladijo, pražene orehe dobro sesekljamo ali zmeljemo v kuhinjskem robotu.
Še nekaj receptov za piškote:
Sestavine recepta so primerne za 24 piškotov.