Razpokančki z limono
Čas priprave:
3 ure 20 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
12
|
|
Podobno kot klasični čokoladni razpokančki bodo tudi razpokančki z limono mehko pečeni in žvečljivi, obloženi s sladkorjem in se praktično sami raztopijo v ustih. Ker je v njih toliko naravnega limoninega okusa, bodo navdušili še tako zahtevne ljubitelje limon.
Zakaj se razpokančki imenujejo ravno razpokančki?
Medtem ko se drugi piškoti po peki potopijo v sladkorni sneg, so razpokančki v sladkorni masi okopajo pred peko. Ko se piškoti pečejo, med napihovanjem piškotne mase sladkor v prahu razpade in tako nastane nagubana površina. Od tod tudi ljubko ime razpokančki.
Poleg osnovnih sestavin za peko, bomo med pripravo uporabili tudi BAM vanilijevo pasto, ki bo poskrbela, da bodo okusi še bolj povezani in tako navdušila z bogatejšim okusom. S sestavinami recepta lahko pripravimo približno 40 piškotov.
Ob razpokančke z limono lahko postavimo tudi: