Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Razpokančki z limono

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
podobno kot klasicni cokoladni razpokancki bodo tudi razpokancki z limono mehko peceni in zvecljivi oblozeni s sladkorjem in se prakticno sami raztopijo v ustih

Podobno kot klasični čokoladni razpokančki bodo tudi razpokančki z limono mehko pečeni in žvečljivi, obloženi s sladkorjem in se praktično sami raztopijo v ustih. Ker je v njih toliko naravnega limoninega okusa, bodo navdušili še tako zahtevne ljubitelje limon.

Zakaj se razpokančki imenujejo ravno razpokančki?

Medtem ko se drugi piškoti po peki potopijo v sladkorni sneg, so razpokančki v sladkorni masi okopajo pred peko. Ko se piškoti pečejo, med napihovanjem piškotne mase sladkor v prahu razpade in tako nastane nagubana površina. Od tod tudi ljubko ime razpokančki.


Poleg osnovnih sestavin za peko, bomo med pripravo uporabili tudi BAM vanilijevo pasto, ki bo poskrbela, da bodo okusi še bolj povezani in tako navdušila z bogatejšim okusom. S sestavinami recepta lahko pripravimo približno 40 piškotov.

Ob razpokančke z limono lahko postavimo tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Razpokančki z limono

  • Čas priprave: 3 ure 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 310 g moke
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 170 g neslanega masla sobne temperature
  • 225 g sladkorja
  • 1 veliko jajce, sobne temperature
  • 60 ml limoninega soka
  • 2 čajni žlički limonine lupine
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 35 g sladkorja
  • 120 g sladkorja v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki skledi stepemo moko, koruzni škrob, sodo bikarbono in sol. V drugi, večji skledi pri srednje visoki hitrosti stepemo maslo in sladkor v prahu, dokler zmes ne postane kremasta, trajalo bo približno 1 minuto. Dodamo jajce, limonin sok, limonino lupinico in BAM vanilijevo pasto ter stepamo pri visoki hitrosti, dokler se vse sestavine ne povežejo, to bo trajalo ponovno približno 1 minuto. Mešanica bo videti skisana, ampak nič hudega, to je v redu. Dodamo moko in jo pri nizki hitrosti stepemo, dokler se tudi ta ne poveže z ostalimi sestavinami. Testo je zdaj gosto, kremasto in lepljivo.

2. Korak

Testo tesno pokrijemo in ga v hladilniku hladimo vsaj 3 ure. Pri tem lepljivem testu za piškote je hlajenje obvezno. Če se je testo za piškote hladilo dlje kot 3 ure, ga pri sobni temperaturi pustimo stati približno 10 minut. Tako ohlajeno testo za piškote lažje zajemamo in valjamo. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekače obložimo s papirjem za peko.

3. Korak

Iz testa naredimo kroglice. Vsaka kroglica naj bi tehtala približno 20 g. Kroglice najprej povaljamo v kristalnem sladkorju in nato v sladkorju v prahu. Tako preprečimo, da bi se sladkor v prahu stopil s piškotno maso. Če želimo, da je na pečenih piškotih veliko sladkorja, kroglice v sladkorju povaljajte 2 do 3x! Kroglice naj bodo na pekaču 3 cm druga od druge.

4. Korak

Piškote pečemo med 12 do 13 minut oziroma dokler se robovi ne zapečejo, sredina pa je še vedno mehka.

Nasvet: Če se piškoti do 9 minute ne razporedijo, jih vzememo iz pečice in 2 do 3-krat rahlo udarite s pekačem po pultu. To pripomore k boljšemu raztezanju. Nato jih damo nazaj v pečico in nadaljujemo s peko. Pečene piškote še pet minut hladimo na pekaču, nato pa jih prenesemo na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,48 €
Skupaj:
31,32 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno