Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Princeske z okusom jabolčnega zavitka

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
cas je za sladice z jabolki piskotom z okusom jabolcne pite jabolcni piti in ostalim sladicam so se pridruzile se princeske z okusom jabolcnega zavitka ali po domace kar strudelj princeske

Čas je za sladice z jabolki. Piškotom z okusom jabolčne pite, jabolčni piti in ostalim sladicam so se pridružile še princeske z okusom jabolčnega zavitka ali po domače kar štrudelj princeske. Noro dobre! Hrustljave in aromatične, primerne za vse letne čase. Če ste naveličani starega, dobrega jabolčnega zavitka, je čas, da ga poskusite v drugi obliki. Princeske so sestavljene iz hrustljavega paljenega testa, začinjenega jabolčnega polnila in bogate svilnate kreme iz bele čokolade in cimeta.


Paljeno testo
oziroma peka princesk in eclairjev je večini prava nočna mora, saj velikokrat ne uspe v prvem poskusu in potem nad njimi že skoraj obupamo. Za začetek se držimo dveh najpomembnejših pravil, in sicer: držimo se točnih količin v receptu in pečice med peko nikoli ne odpiramo predčasno. In če se priprave lotevamo prvič, ne smemo takoj pričakovati ravno popolnih rezultatov. Ker se tudi pečice med seboj razlikujejo, bo morda vaši ustrezala nekoliko višja ali nižja temperatura. Svetujem vam, da najprej testno spečete po eno princesko ali eclair in vidite, kakšna temperatura vam ustreza. Po potrebi seveda prilagodite tudi čas peke.


Recept je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice. Po tem receptu lahko pripravimo deset princesk, za pripravo pa potrebujemo model: mikro perforirana silikonska podloga.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Princeske z okusom jabolčnega zavitka

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • 105 g BAM bele čokolade
  • 185 g sladke smetane za stepanje (smetana A)
  • 2,5 g cimeta
  • 2,5 lističa želatine
  • 200 g sladke smetane za stepanje (smetana B)
  • 145 g na drobne kocke narezanega jabolka (1 večje jabolko)
  • 30 g masla
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 10 g domačega ruma
  • 25 g vode
  • 7 g limoninega soka
  • drobno naribana lupinica ½ bio limone
  • ½ žličke cimeta
  • ščepec ingverja
  • noževa konica škroba
  • 35 g mehkega masla
  • 35 g rjavega sladkorja
  • 35 g gladke moke
  • ½ žličke cimeta
  • 80 g vode
  • 45 g masla
  • ščepec soli
  • 45 g gladke moke
  • 70–75 g jajc

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo cimetovo kremo, saj se mora dobro ohladiti. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Smetano A s cimetom segrejemo do vretja in v njej raztopimo ožeto želatino. Prelijemo jo po čokoladi, počakamo eno minuto in z lopatko počasi mešamo, da se čokolada stopi. Dodamo hladno, tekočo smetano B in z metlico dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

2. Korak

Kremo pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se folija dotika kreme, in damo za vsaj 2 uri v hladilnik.

1. Korak

V kozici stopimo maslo s sladkorjem. Dodamo jabolka in na srednji temperaturi na hitro prepražimo. Temperaturo znižamo in jabolkam dodamo vodo, rum, limonin sok in lupinico ter začimbe. Kuhamo približno 8–10 minut, da se jabolka omehčajo, proti koncu kuhanja dodamo škrob. Ohladimo.

1. Korak

Iz vseh sestavin zamesimo mehko testo, ga med dvema listoma papirja za peko razvaljamo 2–3 mm debelo in damo v zamrzovalnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 175–180 °C. V kozici zavremo vodo, sol in maslo. Ko zavre, odstavimo in naenkrat z lopatko primešamo vso moko. Ko je moka gladko umešana, kozico pristavimo in testo med mešanjem na srednji temperaturi kuhamo (“palimo”) še dobro minuto.

2. Korak

Testo prestavimo v plastično posodo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu testu postopoma prilivamo razžvrkljana jajca in mešamo tako dolgo, da dobimo enotno, gladko in elastično maso brez grudic.

1. Korak

Z maso napolnimo dresirno vrečko, ki smo jo opremili z večjim okroglim nastavkom, in na silikonsko podlago nabrizgamo 10 enako velikih kupčkov (ali 12 manjših). Pri tem pazimo, da maso brizgamo dovolj narazen in med brizganjem držimo dresirno vrečko pokončno.

2. Korak

Sladko krhko testo vzamemo iz zamrzovalnika in izrežemo 10 krogov, premera 4–5 cm. Vsak izrezan krog položimo na vrh nabrizganega testa in nežno pritisnemo. Damo v pečico na srednjo rešetko (ali eno nižje) in pečemo 30 minut. Pekač nato na hitro izvlečemo, vsako princesko prebodemo z zobotrebcem in pečemo še 10 minut. Pečene princeske takoj vzamemo iz pekača in jih ohladimo na mreži.

1. Korak

Dobro ohlajeno kremo z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da naraste. Dobiti moramo puhasto kremo, ki obdrži obliko in je primerna za brizganje.

2. Korak

Princeskam z nazobčanim nožem odrežemo vrh. Na dno in ob rob vsake princeske nabrizgamo nekaj kreme (kot bi naredili gnezdo) in v sredino nadevamo jabolčno polnilo. Kremo nato spiralno nabrizgamo še po vrhu in princeske pokrijemo z ujemajočimi pokrovčki. Pred postrežbo princeske posipamo s sladkorjem v prahu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,54 €
Skupaj:
31,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno