Princeske z okusom jabolčnega zavitka
Čas priprave:
2 uri 30 min
Težavnost:
4
Št. sestavin:
24
|
|
Čas je za sladice z jabolki. Piškotom z okusom jabolčne pite, jabolčni piti in ostalim sladicam so se pridružile še princeske z okusom jabolčnega zavitka ali po domače kar štrudelj princeske. Noro dobre! Hrustljave in aromatične, primerne za vse letne čase. Če ste naveličani starega, dobrega jabolčnega zavitka, je čas, da ga poskusite v drugi obliki. Princeske so sestavljene iz hrustljavega paljenega testa, začinjenega jabolčnega polnila in bogate svilnate kreme iz bele čokolade in cimeta.
Paljeno testo oziroma peka princesk in eclairjev je večini prava nočna mora, saj velikokrat ne uspe v prvem poskusu in potem nad njimi že skoraj obupamo. Za začetek se držimo dveh najpomembnejših pravil, in sicer: držimo se točnih količin v receptu in pečice med peko nikoli ne odpiramo predčasno. In če se priprave lotevamo prvič, ne smemo takoj pričakovati ravno popolnih rezultatov. Ker se tudi pečice med seboj razlikujejo, bo morda vaši ustrezala nekoliko višja ali nižja temperatura. Svetujem vam, da najprej testno spečete po eno princesko ali eclair in vidite, kakšna temperatura vam ustreza. Po potrebi seveda prilagodite tudi čas peke.
Recept je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice. Po tem receptu lahko pripravimo deset princesk, za pripravo pa potrebujemo model: mikro perforirana silikonska podloga.