
Sestavine:
- 130 g oluščenih pistacij
- 230 g neslanega masla sobne temperature
- 90 g sladkorja v prahu
- 280 g moke
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 1 čajna žlička mandljeve paste
Pistacijevi piškoti po tem receptu postrežejo z enostavno pripravo in samo parimi, a vsem poznanimi sestavinami. Da bodo piškoti zares uspeli pa se je potrebno pred samo pripravo držati par nasvetov.
Sama priprava piškotov, ne glede na okus, zahteva sama peka piškotov. Pri pripravi je potrebno uporabiti kvalitetno maslo. Poleg kvalitetnega masla pa je potrebno, da damo testu čas, da se ohladi, in sicer pred valjanjem ter še po izrezovanju. Testo za piškote mora v segreto pečico hladno, v nasprotnem primeru se piškoti razlezejo, nagubajo, spremenijo obliko in seveda tudi okus.
Ko pečene piškote vzamemo iz pečice, so še mehki - tako mora biti, saj se bodo strdili med ohlajanjem. Če so piškoti, ko jih vzamemo iz pečice, trdi, so že preveč pečeni. Ker se pa pečice med seboj tudi razlikujejo, si čas peke prilagodimo.
Ob pistacijeve piškote lahko postrežemo: