Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Piškotki Snickerdoodle

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
ti klasicni piskoti so hrustljavi ob robovih ter mehki in zvecljivi v sredini so rahlo sladki in toplo zacinjeni s cimetom ter imajo nezen pikanten okus ki se mu ne boste mogli upreti

Ti klasični piškoti so hrustljavi ob robovih ter mehki in žvečljivi v sredini. So rahlo sladki in toplo začinjeni s cimetom ter imajo nežen pikanten okus, ki se mu ne boste mogli upreti.


Poleg z okusom pa bo navdušil tudi z enostavno pripravo. Od tega, da zamesimo piškote in jih spečemo, bo minilo le 30 minut. Običajno recepti za pripravo piškotov obvezno zahtevajo tudi hlajenje testa, kar lahko predstavlja časovni izziv. Piškote Snickerdoodle pripravimo brez ohlajanja testa.

Pazimo, da pečemo le eno serijo piškotov hkrati. Čeprav smo v pečici nastavili eno temperaturo, se lahko dejanska temperatura v njej spreminja. Če imamo v pečici več pekačev, lahko piškoti na nizki rešetki zarumenijo, še preden se sproži časovnik, medtem ko bodo piškoti na visoki rešetki potrebovali še nekaj minut. Priporočamo, da za najbolj dosledne rezultate pečete po eno serijo piškotov na srednji rešetki.

Piškotov ne prepečemo. Piškote je najbolje vzeti iz pečice, ko so še vedno videti skoraj premalo pečeni. Ko jih vzamemo iz pečice, se bodo piškoti še lepo strdili. Če jih pečemo dlje, ne bodo ohranili žvečljive sredine. 

Pustimo, da se piškoti ohladijo na pekaču.


Ob piškote postrežemo še:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškotki Snickerdoodle

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 250 g sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 225 g masla sobne temperature
  • 1 veliko jajce
  • 1 velik jajčni rumenjak
  • 2 čajni žlički smetane vinskega kamna
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • ½ čajne žličke morske soli
  • 270 g moke

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C in dva velika pekača obložimo s papirjem za peko. V plitvi posodi zmešamo 3 žlice sladkorja in cimet. V skledi paličnega mešalnika zmešamo maslo in preostalo količino sladkorja, dokler zmes ne postane rahla in puhasta. Dodamo jajce in rumenjak ter stepamo do kremaste zmesi. Dodamo vinski kamen, sodo bikarbono, vanilijevo pasto in sol ter mešamo, dokler se ne sestavine ne povežejo. Postopoma dodamo moko in mešamo, dokler ne dobimo enotne zmesi.

2. Korak

Z žlico ali zajemalko za piškote zajememo testo, nato pa ga z rokami zvaljamo v kroglice. Kroglice povaljamo v cimetovem sladkorju in jih razporedimo po pripravljenih pekačih, pri čemer med kroglicami pustite vsaj 2 cm razdalje.

3. Korak

Piškote pečemo po eno serijo hkrati. Piškote pečemo med 8 do 9 minut ali dokler se piškoti ne napihnejo. Videti bodo premalo pečeni, a če jih vzamemo ven, bodo v sredini ostali mehki in žvečljivi. Pustimo jih 10 minut, da se ohladijo na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno