Piškoti z okusom cimetovih rolic
Čas priprave:
1 ura 40 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
16
|
|
Če ideja o cimetovih rolicah "podžge" vaše brbončice, ste na pravem mestu! Sama priprava cimetovih rolic je lahko zaradi priprave kvašenega testa malce zamudna, sploh če pri pripravi kvašenega testa niste suvereni.
Zato je tu recept, s katerimi lahko brbončice razvajate z enakimi okusi, a veliko hitreje. Priprava sicer ni popolnoma enostavna, a rezultat upraviči ves trud.
Piškoti z okusom cimetovih rolic bodo ustvarili mehko testo, ki ga bomo prelili s cimetovim sladkornim nadevom, nato ga zvili, narezali v piškote in to le še spekli! Rezultat bodo res okusni piškoti z okusom cimetovih rolic.
Še nekaj BAM nasvetov, ki se jih moramo držati med samo pripravo:
- Uporabite kvalitetne sestavine. Sestavine v teh piškotih so zelo preproste. Za najboljše rezultate priporočamo uporabo dobrega masla, rjavega sladkorja in vanilije.
- Pustite, da vaše testo počiva, preden ga razvaljate in narežete v obliko piškotov. Ko gre za zavite piškote, kot so ti, je zelo pomembno, da se testo ohladi. V nasprotnem primeru bo postalo lepljivo, zaradi česar je lahko peka stresna. Za najboljše rezultate priporočamo, da testo ohladite, preden ga razvaljate, in nato pred rezanjem testo še enkrat ohladite.
- Rahlo jih zapecite. Tako kot običajne cimetove rolice, so tudi ti cimetovi piškoti najboljšega okusa, če imajo rahlo premalo zapečeno, lepljivo sredico.
- Ne pozabite, da vaši piškoti se bodo pekli tudi med ohlajanjem, zato je res pomembno, da jih iz pečice vzamemo pravočasno.
Ob cimetove piškote pa lahko postrežemo tudi: