Izkoristi kodo BF25 ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Piškoti z okusom cimetovih rolic

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
svoj najljubsi okus ki ga dajo cimetove rolice smo skrili v mehke maslene cimetove piskote prelili pa smo jih s kremnim prelivom


Če ideja o cimetovih rolicah "podžge" vaše brbončice, ste na pravem mestu! Sama priprava cimetovih rolic je lahko zaradi priprave kvašenega testa malce zamudna, sploh če pri pripravi kvašenega testa niste suvereni. 


Zato je tu recept, s katerimi lahko brbončice razvajate z enakimi okusi, a veliko hitreje. Priprava sicer ni popolnoma enostavna, a rezultat upraviči ves trud.


Piškoti
z okusom cimetovih rolic bodo ustvarili mehko testo, ki ga bomo prelili s cimetovim sladkornim nadevom, nato ga zvili, narezali v piškote in to le še spekli! Rezultat bodo res okusni piškoti z okusom cimetovih rolic.


Še nekaj BAM nasvetov, ki se jih moramo držati med samo pripravo:

  • Uporabite kvalitetne sestavine. Sestavine v teh piškotih so zelo preproste. Za najboljše rezultate priporočamo uporabo dobrega masla, rjavega sladkorja in vanilije.
  • Pustite, da vaše testo počiva, preden ga razvaljate in narežete v obliko piškotov. Ko gre za zavite piškote, kot so ti, je zelo pomembno, da se testo ohladi. V nasprotnem primeru bo postalo lepljivo, zaradi česar je lahko peka stresna. Za najboljše rezultate priporočamo, da testo ohladite, preden ga razvaljate, in nato pred rezanjem testo še enkrat ohladite.
  • Rahlo jih zapecite. Tako kot običajne cimetove rolice, so tudi ti cimetovi piškoti najboljšega okusa, če imajo rahlo premalo zapečeno, lepljivo sredico.
  • Ne pozabite, da vaši piškoti se bodo pekli tudi med ohlajanjem, zato je res pomembno, da jih iz pečice vzamemo pravočasno.

Ob cimetove piškote pa lahko postrežemo tudi: 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti z okusom cimetovih rolic

  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 225 g neslanega masla, sobne temperature
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 2 jajci
  • 315 g moke
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 3 žlice stopljnega neslanega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlica mletega cimeta

Navodila za uporabo:

1. Korak

Stepite zmehčano maslo in sladkor na srednji do visoki hitrosti, dokler zmes ne postane rahla in puhasta, približno 3 minute. Nato dodajte jajca in BAM vanilijevo pasto. Stepajte toliko časa, da se sestavine popolnoma povežejo med sabo. Dodajte moko, pecilni prašek, cimet in sol. Mešajte toliko časa, da v zmesi ne bodo ostale sledi moke. Testo za piškote oblikujte v raven pravokotnik in ga zavijte v plastično folijo. Hladite 30 minut. Delovno površino izdatno pomokajte in testo za piškote razvaljajte v pravokotnik.

2. Korak

V majhni skledi zmešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor in cimet za nadev. Mešajte, dokler zmes ne spominja na moker pesek. Zmes na testo porazdelite v enakomernem sloju, vse do robov testa. Z dolge strani zvijte v tesen hlod, tako da zaprete rob hloda testa za piškote. Zavijemo v plastično folijo in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se malo strdi. Medtem ko se testo strdi, segrejte pečico na 180°C in pekač obložite s papirjem za peko. Ko je testo dovolj čvrsto, da ga lahko obdelujete, narežite cimetovo zvitko. Z ostrim nožem odrežite približno 1 cm debele piškote in jih položite na pekač.

3. Korak

Pecite 10 minut ali dokler robovi niso zlato rjavi in ​​se sredice nekoliko napihnejo. Prenesite na rešetko, da se ohladijo. Medtem ko se piškoti hladijo, naredite glazuro. Kremni sir postavite v mikrovalovno pečico za 15 sekund ali dokler se ne stopi. Dodajte preostale sestavine za glazuro in zmešajte. Z glasuro prelijte piškote in uživajte!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
9,90 €8,91 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno