Sestavine:
- 4 beljaki
- 200 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 žlička BAM vanilijeve paste
- 1/4 čajne žličke vinskega kamna
Par nasvetov, da bodo piškoti iz meringe zares uspeli:
Pečico nastavite na 90°C. Beljake enega za drugim ločite v majhno skledo, nato pa vsakega prenesite v večjo skledo. V skledo dodajte še vinski kamen in sol, nato začnite mešati pri nizki hitrosti in postopoma povečajte hitrost do visoke.
Ko se beljak speni, POČASI dodajajte sladkor. Ta korak močno vpliva na končne meringe, zato si ne pozabite vzeti časa in sladkor res dodajajte sladkor. Ko dodate sladkor, je čas, da stepete dodate še BAM vanilijevo pasto. Meringa je pripravljena, ko ima gosto "marshmallowy" teksturo in lahko zadrži lep vrh. Če boste meringo barvali, predlagamo, da z zobotrebcem ali nabodalom dodate MAJHNO, majhno količino barvila, nato pa z nastavkom za stepanje stepete, da se barva porazdeli.
Meringue na pekač nalepite tako, da med njimi ostane vsaj centimeter prostora za pretok zraka. Postavite na sredinsko rešetko, da se peče pri 90 stopinjah približno eno uro, nato izklopite pečico in pustite zaprto še 1-2 uri. Meringue piškoti so gotovi, ko so popolnoma posušeni.