BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Piškoti: dedovi brki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
piskoti: dedovi brki

Dedovi brki so odlični piškoti s smešnim imenom, saj na prvi pogled zaradi svoje oblike res spominjajo na brke. Piškoti so sestavljeni iz kvašenega testa, marmelade in orehovega nadeva z beljaki. Uporabimo lahko katerokoli marmelado, tokrat smo za recept izbrali kislo češnjo, ki je izpadla odlično.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Tudi pri nadevu lahko namesto orehov uporabimo mak, lešnike ali dodamo kakav. Piškoti so enostavni za pripravo, nareže pa se jih na res veliko.

Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Recept zadošča za dve “štručki” in pekač, velikosti 34 x 20 cm. Če želimo več piškotov, pa sestavine podvojimo in uporabimo gospodinjski pekač.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti: dedovi brki

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 130 g ostre moke
  • 150 g gladke moke
  • 80 ml toplega mleka
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 100 g stopljenega in ohlajenega masla
  • 2 rumenjaka (velikostni razred M)
  • drobno naribana lupinica ene bio limone
  • 4 g suhega kvasa
  • 50 g kisle smetane
  • 6 žlic češnjeve marmelade
  • 4 žlice mletih orehov
  • 2 beljaka
  • 120 g mletih orehov
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek rumovega sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 170°C. Suhe sestavine premešamo in jim dodamo mokre. Premešamo, da se sestavine povežejo. Pult posipamo z nekaj žlicami ostre moke, nanj stresemo testo in ga z rokami dobro pregnetemo. Razdelimo ga na dva enaka dela.
2. Korak Kepo testa na papirju za peko razvaljamo v pravokotnik, 1 mm do 1,5 mm debelo. Premažemo ga s tremi žlicami marmelade in posipamo z dvema žlicama mletih orehov. Po dolžini testo iz obeh strani zvijemo proti sredini tako, da pustimo 3 cm razmaka. Pri zavijanju si pomagamo s papirjem za peko. Ko smo testo zvili, ga s papirjem vred prestavimo na pekač in odre- žemo višek papirja na obeh straneh. Enako ponovimo še z drugim delom testa in “štručki” pokrijemo, da na toplem vzhajajo, dokler ne pripravimo nadeva.
3. Korak Beljake s sladkorjem stepemo v gost, čvrst sneg. Z lopatko primešamo mlete orehe. Nadev prestavimo v dresirno vrečko in ga nabrizgamo v prazen prostor na sredini. Pekač potisnemo v pečico in pečemo približno 30-35 minut.
4. Korak Ohlajeno pecivo posipamo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljub- no široke rezine.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno