BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pavlova torta z zimskim sadjem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
pavlova torta imenovana po slavni ruski balerini ani pavlovi je v bistvu masivna plast meringue ki je prelita s stepeno smetano in sadjem

Če še nikoli niste poskusili Pavlove torte, morda prav zdaj preletavate ta recept in razmišljate, kaj sploh je to? Pavlova torta, imenovana po slavni ruski balerini Ani Pavlovi, je v bistvu masivna plast meringue, ki je prelita s stepeno smetano in sadjem. Pavlove torte so izjemno priljubljene v Avstraliji, počasi pa se plazijo tudi v ameriško in našo kulturo.


Priznamo, Pavlova torta spada med tiste torte, katerih priprava je zahtevnejša in načeloma potrebuje že kar nekaj slaščičarskih spretnosti. A, nič hudega! Pripravili smo par nasvetov, da bo torta takšna kot mora biti.

  • Jajca stepemo, preden dodamo sladkor. Pavlova torta je sestavljena iz meringe, ki pa ne vsebuje nobenih vzhajalnih sredstev razen stepenih beljakov, zato moramo beljake dobro stepsti, preden dodate druge sestavine. Beljake stepamo do mehkega snegu, nato pa jim počasi dodajamo sladkor. Nadaljujemo s stepanjem beljakov, dokler ne nastane trd sneg.
  • Meringo pečemo pri nizkih temperaturah in počasi. Da meringua ne poči, jo moramo peči približno eno uro pri nizki temperaturi, nato izklopimo pečico in pustimo meringo v topli pečici še eno uro. To bo meringo popolnoma posušilo in ji pomagalo, da se ohladi, ne da bi počila.
  • Pavlovo torto sestavimo šele, ko se meringa res ohladi. Topla meringa ne bo dovolj čvrsta, poleg tega pa bo kasneje dodana stepena smetana postala tekoča.


Pomembno vlogo bo pri pripravi igrala tudi BAM vanilijeva pasta. Vanilijeva pasta je brez alkohola in izdelana iz pravega ekstrakta bourbonske vanilije iz Madagaskarja z dodanimi semeni vanilije, ki dodajo vaši jedi atraktiven izgled.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 4 jajčne beljake
  • ščep soli
  • ščep vinskega kamna
  • 200 g sladkorja
  • 355 ml sladke smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 2 olupljeni in na kolesca narezani rdeči pomaranči
  • 1 navadna olupljena in kolesca narezana pomarančna
  • 2 čajni žlički mletih pistacij
  • nekaj čajnih žličk balzamičnega kisa (neobvezno)
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 80°C. S svinčnikom narišemo obris pekača za torte s premerom 20 cm na papirj za peko. Papir obrnemo in položimo na pladenj za piškote. V večji skledi z mešalnikom na visoki hitrosti penasto stepemo beljake. Dodamo sol in vinski kamen. Stepamo pri visoki hitrosti, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Postopoma dodajamo sladkor, dokler se popolnoma ne združi z ostalimi sestavinami. 
2
Dobljeno meringo z žlico položimo na papir za peko in s hrbtno stranjo velike žlice potisnemo meringuo tako, da se razširi na prej narisan krog. Z žlico naredimo veliko jamico na sredini meringue.
3
V pečici pečemo 1 uro in 15 minut, nato izklopimo pečico in Pavlovo torto v pečici pustimo stati še eno uro. V tej uri se meringa popolnoma posuši. Nato jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi na rešetki.
4
Medtem ko se meringa ohlaja, pripravimo preliv. V mešalniku z nastavkom za stepanje stepemo smetano, sladkor in BAM vanilijevo pasto, dokler na vrhu ne nastanejo mehki vrhovi. Razporedimo po Pavlovi torti, nato dodamo še pomaranče, pistacije in balzamično glazuro. Postrežemo. Namesto pomaranč lahko dodamo tudi jabolka, breskve ali drugo vam ljubo sadje ali pa le enostavno dodamo BAM prelive.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,97 €
Skupaj:
19,70 €17,73 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno