Sestavine:
- 4 jajca, sobne temperature
- 3 žlice nesoljenega masla, stopljenega
- 500 ml mleka
- 270 g večnamenske moke
- 3 žlice sladkorja
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- ščepec soli
- 1 kozarec BAM preliva - jagoda
- 240 ml smetane za stepanje
Te čudovite jagodne palačinke so polnjene z jagodno marmelado in stepeno smetano in so lahko popoln sladek začetek dneva! “Crepes” so tanka francoska sestra pravih palačink.
Predstavljajte si super tanko palačinko, ki je polnjena z različnimi nadevi. Palačinke si lahko pripravite tudi v slani različici: s kozjim sirom in gobami, recimo. Najpogosteje pa jih pripravimo s sladkimi nadevi in premazi.
Tokrat jih bomo premazali z jagodami.
BAM nasveti, da palačinke zares uspejo:
Srednje veliko ponev obilno namastite s pršilom za kuhanje in postavite na srednji ogenj, da se segreje.
Medtem ko se ponev segreva, pripravimo testo za palačinke. Jajca, stopljeno maslo, mleko, moko, sladkor, vanilijevo pasto in sol dajte v skledo in mešajte, dokler ni homogena.
S pomočjo zajemalke zajemite testo in ga vlijemo na segreto ponev.
Pečemo približno 30 sekund ali dokler se palačinka ne začne mehurčiti okoli robov in preide iz sijoče mase v mat površino. Z lopatico palačinko obrnite in pecite še drugo stran približno 30 sekund. Ponovite s preostalimi palačinkami.
Smetano za stepanje stepite tako, da na njej nastanejo čvrsti vrhovi.
Palačinke servirajte tako, da polovico kroga namažete z veliko kepo stepene smetane in zvrhano žlico BAM preliva jagoda.