Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Palačinke z jagodami

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
te cudovite jagodne palacinke so polnjene z jagodno marmelado in stepeno smetano in so lahko popoln sladek zacetek dneva

Te čudovite jagodne palačinke so polnjene z jagodno marmelado in stepeno smetano in so lahko popoln sladek začetek dneva! “Crepes” so tanka francoska sestra pravih palačink.

Predstavljajte si super tanko palačinko, ki je polnjena z različnimi nadevi. Palačinke si lahko pripravite tudi v slani različici: s kozjim sirom in gobami, recimo. Najpogosteje pa jih pripravimo s sladkimi nadevi in premazi.

Tokrat jih bomo premazali z jagodami.

BAM nasveti, da palačinke zares uspejo:

  • Ta recept za palačinke z jagodno kremo vam bo zagotovo všeč, ker je zelo enostaven, zahteva minimalno količino sestavin, ki jih verjetno že imate pri roki, priprava pa je hitra in enostavna.
  • Ne premešajte testa za palačinke: v nasprotju z ameriškimi palačinkami si v tem primeru ne želimo puhastih palačink. Preveč zraka v testu lahko ustvari mehurčke, ki bodo vašim palačinkam dali čudno teksturo. Palačinke mešajte le toliko časa, da postane testo homogeno, nato pa prenehajte!
  • Ponev izdatno namastite: ker so palačinke tako tanke in velike, poskrbite, da bo vaša površina zelo dobro premazana, da preprečite prijemanje ali trganje! Poskusite z nadevi: palačinke so okusno prazno platno za vse nadeve. Napolnite jih s stepeno smetano in BAM prelivom - jagoda.
Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Palačinke z jagodami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Srednje veliko ponev obilno namastite s pršilom za kuhanje in postavite na srednji ogenj, da se segreje.

2. Korak

Medtem ko se ponev segreva, pripravimo testo za palačinke. Jajca, stopljeno maslo, mleko, moko, sladkor, vanilijevo pasto in sol dajte v skledo in mešajte, dokler ni homogena.

3. Korak

S pomočjo zajemalke zajemite testo in ga vlijemo na segreto ponev.

4. Korak

Pečemo približno 30 sekund ali dokler se palačinka ne začne mehurčiti okoli robov in preide iz sijoče mase v mat površino. Z lopatico palačinko obrnite in pecite še drugo stran približno 30 sekund. Ponovite s preostalimi palačinkami.

5. Korak

Smetano za stepanje stepite tako, da na njej nastanejo čvrsti vrhovi.

6. Korak

Palačinke servirajte tako, da polovico kroga namažete z veliko kepo stepene smetane in zvrhano žlico BAM preliva jagoda.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,38 €
Skupaj:
12,42 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno