
Sestavine:
- 100 g BAM mlečne čokolade brez dodanega sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 1 list želatine (ali ustrezna količina želatine v prahu)
- 1 žlica sladkorja (po želji)
- 100 g BAM pistacijevega namaza
- 1 dl sladke smetane
- 1 list želatine (ali ustrezna količina želatine v prahu)
- Sesekljane pistacije
- 4 monoporcijski obroči ali silikonski modeli za tortice
Navodila za uporabo:
1
Čokolado stopimo nad parno kopeljo ali v mikrovalovni pečici na nizki temperaturi, pazimo, da se ne pregreje. Želatino namočimo v hladni vodi za 5-10 minut, da nabrekne.
2
Medtem stepemo 1,5 dl sladke smetane. Želatino ožamemo in raztopimo v 0,5 dl vroče smetane ali vode.
3
Raztopljeno želatino vmešamo v stopljeno čokolado, nato pa previdno vmešamo še stepeno smetano. Čokoladni mousse razdelimo po modelih in damo v hladilnik, da se strdi.
1
Pistacijev namaz dobro premešamo. Stepemo sladko smetano s sladkorjem v prahu.
2
Želatino namočimo, ožmemo in raztopimo kot pri mousseu. Vmešamo želatino v pistacijev namaz, nato pa previdno vmešamo še stepeno smetano.
3
Pistacijevo kremo nežno vlijemo na že strjeni čokoladni mousse in damo nazaj v hladilnik, da se krema strdi.
1
Ko se oboje strdi, nežno odstranimo obroče ali silikonske modele. Tortice dekoriramo s sesekljanimi pistacijami in postrežemo.