Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mini čokoladne tortice polnjene s pariško kremo in višnjami

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
mini cokoladne tortice polnjene s parisko kremo in visnjami

Preprosto fantastičen recept za vrhunske mini čokoladne tortice!

Zahtevnost (1 - 5): 3, srednje zahtevno

Število oseb: 8

Čas priprave: 120 minut + 1 ura hlajenja biskvita

Recept pripravila: Kristina Urana

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mini čokoladne tortice polnjene s pariško kremo in višnjami

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 250 ml sladke smetane
  • Višnje
  • Čokolada za dekoracijo

Navodila za uporabo:

1. Korak Penasto vmešamo beljake, dodamo rumenjake, sladkor ter mleko in olje. Nato ročno vmešamo presejano moko s pecilnim praškom in kakavom. Pečemo ga na 180 stopinj, dokler ni lepo pečen:) Preverimo z zobotrebcem. Biskvit ohladimo. Jaz sem ga spekla že en dan pred pripravo tortic.
2. Korak Za pariško kremo nalomimo čokolado na male kose. Prevremo sladko smetano in pustimo kuhati na nizki temperaturi, ko vmešamo koščke čokolade. Ko je masa kremna, jo odstavimo s kuhališča in ohladimo. Ohlajeno maso nato še enkrat stepemo kot sladko smetano z ročnim mešalnikom, saj bo tako še posebej penasta. Jaz sem kremo naredila že prejšnji dan.
3. Korak Iz biskvita izrežemo kroge. Jaz sem uporabila kroge za oblikovanje riža. so ostri in biskvit lepo prerežejo. Kroge prerežemo na polovico ali na tri dele, odvisno od debeline biskvita. Med plasti namažemo pariško kremo in položimo par višenj. Ko končamo s polnenjem tortic, naredimo ganache.
4. Korak Smetano segrevamo skoraj do vretja in prelijemo čez majhne čokoladne kocke. Pustimo 2 minuti, nato mešamo s kuhalnico, da se vse raztopi. Ne mešamo pregrobo, saj ne želimo ujetih zračnih mehurčkov.
5. Korak Za oblivanje tortice sem uporabila mrežo za pečico in večjo posodo, kamor se bo ganache odtekal. Na posodo postavimo mrežo, na njih pa postavimo torte. Vsako oblijemo z ganache-jem. Počakamo da odteče, in da se malce ohladijo. Prestavimo jih na pladenj in potem v hladilnik.
6. Korak Za okrasitev sem stopila mlečno in belo čokolado. Čokolado sem vlila v prozorne vrečke in odrezala majhno luknjico. Na peki papir sem narisala "trak" čokolade, najprej z mlečno potem pa z belo čokolado. Ko se je čokolada malce ohladimo sem izrezala kroge, in postavila v hladilnik.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno